Alonso Indianapolisban visszavágásra készül

Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso számára a Kanadai Nagydíj óriási csalódás volt. A spanyol úgy érkezett Montrealba, hogy holtversenyben vezette az egyéni világbajnokságot csapattársával, Lewis Hamiltonnal, és az volt a célja, hogy "elhúzzon" a többiektől. Nem így sikerült, ezért Indianapolisban javításra készül.
Vágólapra másolva!

Alonsonak semmi nem jött össze Kanadában. Nem elég, hogy a pálya ugyanazon részén négyszer is kicsúszott, de emellett 10 másodperces stop&go büntetést is kapott, majd hetedikként fejezte be a futamot.

"Kanada kemény és frusztráló verseny volt számomra, de legalább pontokkal távozhattam Montrealból, és most stabil második helyen állok a világbajnokságban"- mondta Alonso pozitívumot keresve a helyzetben.

"Jó helyen állok a világbajnoki tabellán, az autó kiváló, ami azt jelenti, hogy mindenképpen képes a győzelemre. Nagyon várom már, hogy újra aszfalton lehessek és remélem, hogy az Egyesült Államokban nem kell biztonsági autókkal számolnom"- folytatta a spanyol.

"Indianapolisból nincsenek nagyon jó eredményeim, de a tavalyi év jobb volt, mint a 2005-ös, így remélem, hogy az idén tovább fejlődök majd"- fejezte be a 25 éves spanyol, aki nyolc pontos hátrányból várja a hétvégi folytatást.