Speed: Majdnem összecsináltam magam!

Vágólapra másolva!
Aki látta Robert Kubica vasárnapi balesetét a Kanadai Nagydíjon, valószínűleg alig akart hinni a szemének. 
Vágólapra másolva!

A lengyel pilóta pokolian összetörte autóját, de szerencsére komoly sérülés nélkül megúszta az esetet. A bukást egészen közelről nézte végig Scott Speed.

A montreali futam 28. körében, miután a biztonsági autó elengedte a mezőnyt, brutális, de szerencsés végkimenetelű baleset történt a hajtűkanyar előtt.

Mint az már jól ismert, Kubica megpróbálta megelőzni az előtte haladó Jarno Trullit, de a két autó összeért, és a BMW a falnak csapódva ripityára tört.

Ettől a bizonyos faltól néhány méterre üldögélt a futamból már korábban kieső Scott Speed, aki így testközelből nézhette végig Kubica látványos balesetét. A visszajátszásokon jól látszódott, hogy az első szárnyát elvesztő, és kissé a levegőbe emelkedő BMW el is találta a pálya mellett parkoló Toro Rossót.

"Nagyon eseménydús és őrült futam volt ez a kanadai"- kezdte Scott Speed. "Néhányaknak nagy szerencséje volt, egyesek viszont egészen biztosan a hátuk közepére sem kívánják. Mi az utóbbiak közé tartozunk, hiszen már az elején fel kellett adnom egy ütközés miatt, de ha újra ilyen szituációba kerülnék, akkor is így döntenék."

"Kubica balesetéhez nagyon közel voltam. Az autója körülbelül öt méterrel előttem zúgott el a levegőben!"- emlékezett vissza az amerikai pilóta. "Az autóm mellett ültem, és amikor a baleset történt, majdnem a nadrágomba csináltam! A látottak után nagyon aggódtam Robertért, de szerencséje volt, megúszta az esetet. Remélem hamarosan újra teljesen egészséges lesz."

"Kubica egyedül a szerencsének köszönheti, hogy túlélte a történteket. Rosszabb vége is lehetett volna, sokkal rosszabb. Örülök, hogy így történt, de az esetből le kell vonnunk a biztonságra vonatkozó következtetéseket"- tette még hozzá a hazai versenyére készülő pilóta, a mezőny a hétvégén ugyanis az Egyesült Államokban, Indianapolisban állomásozik.