Alonso nem érzi magát túl jól a McLarennél

Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso meglepő kijelentéssel állt elő, hiszen azt mondta, nem érzi magát teljesen jól új csapatánál, a McLaren-Mercedesnél.
Vágólapra másolva!

A spanyol többek közt azzal indokolt, hogy brit csapatnál, brit márkatársa van...

Alonso két világbajnoki cím után a 2006-os idény végén intett búcsút a Renault-nak, és elfogadta a McLaren ajánlatát. Minden jól indult, hiszen a nagymenő Lewis Hamilton személyében egy újoncot kapott maga mellé, ráadásul az autó is nagyon versenyképesnek tűnt a kezdetektől.

Hamilton viszont mintha elfeledkezett volna arról, hogy tanulóévét kezdte a legjobbak közt, hétről-hétre parádézik, és a legutóbb, Kanadában a szezon hatodik futamán első győzelmét is megszerezte. Nem mintha ez nem lenne elég, de az ifjonc idén eddig egyedüliként a mezőnyből mindig dobogóra állt, és ennek köszönhetően nyolc pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Alonso előtt.

Ez pedig mindenképpen olyan tényező, ami még egy kétszeres világbajnok komfortérzetébe is alaposan belerondíthat.

"Igen, a szezon kezdete óta nem érzem magam teljesen jól a csapatnál"- nyilatkozta Alonso egy spanyol rádiónak. "Brit csapattársam van egy brit istállónál, aki ráadásul nagyon jó munkát végez, és minden támogatást és segítséget azonnal megkap, ezt tapasztalom az első perctől kezdve."

"De nem vagyok türelmetlen. Hat futam alatt két győzelmet szereztem, és négyszer is a dobogóra állhattam, negyven pontom van, ami lehetővé teszi számomra, hogy harcoljak a végső győzelemért"- folytatta a Kanadai Nagydíj hetedik helyezettje.

"Továbbra is nyugodt maradok, persze azért szeretnék ismét a tabella élén állni. De második vagyok, a hátrányom csak nyolc pont. Sokkal rosszabb is lehetne a helyzet, ha a Renault-nál, a Hondánál vagy egy másik csapatnál szerepelnék. Jó helyen állok, és jók az esélyeim a címvédésre. Brazíliában kell nyerni, nem pedig az első hat futam után."

A brit média természetesen úgy látja, hogy Hamilton körül forog a világ, és Alonsót rendszeresen kritikával illetik a lapok, de a 25 éves spanyol ezzel sem foglalkozik különösebben: "Abszolút közömbös vagyok ez ügyben. A hétvégén is például, ha a safety car a 23. helyett a 24. körben jön be, amikor már Hamiltonnak nem lett volna üzemanyaga újabb körre, akkor most meg sem tudnának szólalni ugyanezek az újságírók. A spanyol média sokkal tiszteletteljesebb, mint a brit"- beszélt kicsit haza Alonso.