A középmezőnyben ragadt a Honda

Vágólapra másolva!
Bizakodva várhatták a szombati kvalifikációt a Honda csapat tagjai, hiszen a pénteki második szabadedzésen Rubens Barrichello révén, egy pilótájuk bejutott a legjobb tíz közé.
Vágólapra másolva!

A szombati időmérő azonban nem az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, így Montrealban csak a középmezőnyből rajtolhatnak vasárnap.

Rubens Barrichello (13. rajtpozíció):
"Jó kvalifikációt tudhatunk magunk mögött, tetszett az autó egyensúlya. Sajnos azonban sok időt vesztettem a hajtűkanyarban, amikor egy kissé nagy tempóban érkeztem meg oda, így nem kerülhettem a legjobb tíz közé. Még mindig pozitívan látom a futamot, mert akárhogyan is, de az autó jó egyensúlyban van és használt gumikkal jobbnak tűnik, mint az újakkal."

Jenson Button (15. rajtpozíció):
"Nagyon sokat szenvedtünk, mert a tapadás állandóan változott szombat délután. Az autó nem volt ugyanolyan, mint a szabadedzések alatt és nagyon kicsi volt a tapadás egész végig. Az elmúlt években jól sikerültek a kvalifikációim itt, de sajnos ma nem így történt. Ez csalódást mind magam, mind pedig a csapat számára, de meg kell nézzünk minden adatot és a versenyen a tőlünk telhető legjobban kell teljesítenünk."