A Renault Monacói jó szereplése nem volt véletlen

Vágólapra másolva!
A Renault csapat idén eddig nem teljesített úgy, ahogy az egy világbajnoktól elvárható lenne. A francia istálló kis léptekben halad előre, a fejlődés Monacóban már egyértelműen érzékelhető volt, hiszen Giancarlo Fisichella negyedikként ért célba. A csapat szerint a jó szereplés nem a véletlennek köszönhető.
Vágólapra másolva!

Alan Permane, versenymérnök szerint Monacóban bebizonyították, hogy előbbre jutottak a középmezőnyben, de természetesen bőven van még tennivalójuk.

"A csapat minden tagja keményen dolgozott az elmúlt hónapokban azért, hogy megfordítsuk a helyzetet. A monacói verseny volt az első gyümölcse az elvégzett munkánknak"- mondta a Renault honlapján Permane.

"Ezen a pályán hagyományosan jól szerepel a gárda és az autón elvégzett fejlesztéseket megérte megtenni, ezt igazolta Monacóban a szombat és a vasárnap is. Egy kör hátrányban a negyedik helyen végeztünk, ami ugyanakkor azt is jelzi, hogy még hosszú út áll előttünk..."

Permane reményét fejezte ki arra vonatkozóan is, hogy a jó szereplés nem kizárólag a szokatlan monacói pályának volt köszönhető, és máshol is meg tudják ismételni ezt a teljesítményt.

"Tudjuk, hogy Monte-Carlo nekünk tradicionálisan erős pálya, de a teszteredmények alapján optimistán tekintünk a következő versenyekre is. Hiszem, hogy egy kevésbé egyedi vonalvezetésű pályán is támadni tudjuk a BMW-t."

A francia istálló jelenleg 14 ponttal lemaradva a negyedik helyen áll a konstruktőri világbajnokságban a BMW mögött.