A Bridgestone szuperlágy gumikat visz Kanadába is

Vágólapra másolva!
2007-től egyedüli gumiszállítóként a Bridgestone nem csekély logisztikai munkát végezve látja el a csapatokat a megfelelő garnitúrákkal. Az már biztos, hogy a japánok a hétvégi Kanadai Nagydíjra lágyabb keverékű gumikat visznek az istállóknak, de ezzel együtt a cég már az Egyesült Államokbeli futamot is szervezi.
Vágólapra másolva!

A Bridgestone főmérnöke, Kees van de Grint elmondta, hogy az egyes futamok helyszíneire való szállítás, így az egy hét különbséggel megrendezendő Kanadai és Egyesült Államok Nagydíja is összetett szervezőmunkát igényel.

"A Kanadai Nagydíjhoz szükséges készletet Ausztráliából hozzuk, míg az USA-ba Malajziából hajóztatjuk át a gumikat"- kezdte a holland mérnök. "Ez hatalmas szervezést igényel, de szerencsére sok jó munkatársunk van, akik mindent megtesznek azért, hogy mindig rendelkezésre álljon a megfelelő garnitúra."

"Nem rögtönözünk, mikor a helyszínre érkezünk, de persze ez változó. Kanadában például a gumik elhelyezésére alkalmas hely a Montreali tó felett kialakított ideiglenes pontonhídon lesz"- beszélt a kanadai verseny különlegességeiről van de Grint.

A montreali pálya egyike azon pályáknak, amelyek rendkívüli módon igénybe veszik a gumikat, mivel a nagysebességű szektorokat szűk hajtű- és lassú kanyarok kötik össze, jelentősen terhet róva ezzel a gumik mellett a fékekre is.

"A csapatoknak Kanada mindig nagy kihívás a fékek miatt. Rengeteg hő termelődik és ezért a gumikban is magas hőmérsékletet várunk. A monte-carlói pályához hasonlóan, a montrealit sem használják túl gyakran, így az meglehetősen poros és csúszós lesz. Ezért választottuk a lágy és szuperlágy gumikeverékeket"- fejezte be a hétvégével kapcsolatos gondolatait van de Grint.