Massa már alig várja a tengerentúli kalandot

Vágólapra másolva!
Miután Felipa Massa a majd két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon "csak" a harmadik helyet szerezte meg, még néhány napot eltöltött a hercegségben, mivel a kanadai futam előtt nem szerepelt tesztelés a programban. A brazil azonban már izgatottan várja az előttünk álló két amerikai versenyt.
Vágólapra másolva!

"Számomra mindig az évad legizgalmasabb része ez a két amerikai futam"- írta a brazil a blogjában. "Ráadásul nincsenek is rossz eredményeim Kanadából, még a Sauberrel egyszer negyedik lettem, tavaly pedig ötödikként értem célba"- folytatta Massa, aki az idén azért már minden bizonnyal nem érné be egy ilyen helyezéssel.

"Valójában a montreali aszfaltcsík is egy utcai pálya, de össze sem lehet hasonlítani Monacóval. Elég, ha csak a sebességi adatokat megnézzük, ez a ring sokkal gyorsabb. És bár a palánkok itt is közel vannak, de mégsem közvetlenül a pálya mellett helyezik el azokat, úgyhogy itt a hibák sem annyira végzetesek"- bocsátkozott némi elemzésbe a 26 éves brazil.

"Montrealban közepes leszorítóerőre van szükség, az autónak aerodinamikai és mechanikai szempontból is tökéletesnek kell lennie. Úgy vélem, hogy az F2007-es itt Kanadában és utána, Indianapolisban is ütőképes lesz. Utóbbin a Ferrari általában jól szerepel"- bizakodott a világbajnoki pontverseny harmadik helyezettje.

A legtöbb pilóta Kanadában második versenyét teljesíti majd ugyanazzal az erőforrással, közéjük tartozik Massa is: "Száz százalékig sohasem lehetünk biztosak benne, de úgy gondolom, hogy a motorunk nagyon megbízható. Ehhez még hozzájön az is, hogy a legutóbb, Monacóban nem kellett agyonhajszolnunk az autót"- fejezte be a ferraris.