Pályát kap az eddigi csapatfőnök

Vágólapra másolva!
A Toyota csapata nemrégiben jelentette be hivatalosan, hogy csapatfőnökük, a júniusban leköszönő Tsutomu Tomita lesz a Japán Nagydíjat 30 év után újra vendégül látó Fuji Speedway új elnöke. Tomita 2004 óta vezeti a japán gyár Forma-1-es istállóját.
Vágólapra másolva!

A Toyota vezérkara még áprilisban bejelentette, hogy a 63 éves Tomitát június végén leváltja, helyét a csapat élén Tadashi Yamashina, a jelenlegi alelnök veszi át.

A múlt hónapban még csak annyit lehetett tudni, hogy Tomitának új feladatai lesznek Japánban, most már az is hivatalos, hogy a jövőben a Toyota tulajdonát képező Fuji Speedway elnökeként kell majd helytállnia.

"Nagyon várom már, hogy elfoglalhassam az új pozíciómat a Fuji Speedway-nél"- nyilatkozta lelkesen Tomita. "Szeretnék köszönetet mondani az egész Toyota csapatnak, valamint természetesen minden partnerünknek azért a sok bátorításért és támogatásért, amit tőlük kaptam a Forma-1-ben eltöltött időm alatt."

"Új kihívás elé tekintek, de továbbra is a Forma-1-ben maradok. A Japán Nagydíj 30 év után tér vissza a Fuji Speedwayre, és biztos vagyok benne, hogy sikeres eseményt rendezünk majd. Legfőképp azonban azt remélem, hogy a Toyota csapat nagyszerű eredményt ér majd el ezen a pályán"- tette még hozzá Tomita.