Mosley látványos futamokat akar

Vágólapra másolva!
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) első embere azon dolgozik, hogy a nézők számára még érdekesebbé és látványosabbá tegye a Forma-1-es versenyeket. Az elnök az előzések számának növelésében és nem a futamok menetrendjének radikális megváltoztatásában látja a megoldást.
Vágólapra másolva!

A Renault csapatának vezetője, Flavio Briatore korábban arra tett javaslatot, hogy a GP2 lebonyolításának megfelelően, az F1-ben is előfutam és futam rendezésével rázzák fel a jelenlegi versenyeket.

Mosley erre az ötletre úgy reagált, hogy a FIA megfontol minden lehetőséget, de maga az elnök úgy véli, hogy ehelyett a könnyebb előzés megvalósítását kellene előtérbe helyezni.

"Minden javaslatot meghallgatunk"- mondta a FIA első embere. "Jelenleg a versenyek során nehéz előzni, ezért ki kell találnunk valamit annak érdekében, hogy ezt megkönnyítsük a pilóták számára. Ebből a szempontból a hatvanas éveket kellene visszaidéznünk."

A Renault istálló vezetőjének felvetését sem utasította el teljesen Mosley, csak elmondta, hogy hosszú eljárást kell lefolytatni ahhoz, hogy kétfutamosra változtassák a jelenlegi lebonyolítási rendszert.

"Ha az olyan emberek, mint Flavio Briatore vagy Bernie Ecclestone meg akarják változtatni a szabályokat, dupla futamokat akarnak és a második futamban fel akarják cserélni a rajtsorrendet, az mind rendben van mindaddig, amíg mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak" - reagált Briatore javaslatára a FIA elnöke.

"A verseny struktúrájának megváltoztatása csak egy marketing fogás és a Briatoréhoz hasonló emberek nagyszerűen értenek ehhez. De az én véleményem az, hogy amíg az autóink és pályáink segítségével növelhetjük az előzések számát, addig nincs szükség megváltoztatni a jelenlegi rendszert"- zárta gondolatait Mosley.