Kubica szerint fejben dől el minden

Vágólapra másolva!
Robert Kubica, a BMW Sauber istálló lengyel versenyzője a tavalyi szenzációs bemutatkozása után idén kissé gyengébben kezdett, de mára sikerült újból összeszednie magát.
Vágólapra másolva!

Robert Kubica annak ellenére, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Melbourne-ben kiesett, Malajziában pedig technikai problémái akadtak, az utóbbi három futamon mindig pontszerző helyen végzett.

A Bahraini versenyhétvége óta a lengyel származású pilóta ismét régi önmagát idézi, és azóta semmit sem veszített lendületéből. Háromszor egymás után a legjobb nyolc helyezett között volt, és 12 pontot tudott szerezni. Ebben az időintervallumban csak 3 pilóta akadt, aki nála is sikeresebb volt.

Kubica a sikerei mögött mentális ereje áll, legalább is a lengyel szerint: "Az eszem az erősségem"- olvashatóak a 22 éves versenyző szavai csapata honlapján.

"Mentálisan nagyon erős vagyok, és főleg a tavalyi szezonban tanultam meg, hogy 50 vagy több százalékban a sikerek fejben dőlnek el, amihez a mentális felkészültség nagyban hozzájárul. Ez nagyon fontos."