Ecclestone: Irány a Champs-Élysées!

Vágólapra másolva!
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a július elsején megrendezésre kerülő Francia Nagydíj jó ideig az utolsó Forma-1-es verseny lesz a magny-cours-i pályán, legalábbis ezt jelentette ki a legutóbbi nyilatkozatában Bernie Ecclestone.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Ecclestone ugyanis kerek perec kijelentette, Magny-Cours felett eljárt az idő.

A Francia Motorsport-szövetségnek még ugyan 2011-ig érvényes szerződése van, de valószínűleg már jövőre sem a magny-cours-i pusztán rendezik a Francia Nagydíjat. Sokkal valószínűbb, hogy a mezőny Párizsba látogat.

"Egyelőre nincs döntés a lehetséges helyszínről"- mondta a Forma-1 mindenható ura, miután kijelentette, hogy a mezőny, jövőre már nem tér vissza Magny-Cours-ba.

"Párizs utcáin viszont mindenképpen el tudnék képzelni egy futamot. Gyönyörű lenne, ha a mezőny végigszáguldhatna a Champs-Élysées-n. Mindenkinek vannak álmai, én most azon dolgozom, hogy valóra váltsam az enyémet."

Ecclestone már korábban beszélt egy Párizsban tartandó nagydíjról, de akkor spekulációnak nevezte azokat a feltételezéseket, melyek szerint a pálya vonalvezetése a párizsi Disneyland-en haladna át. Mára azonban már változott a brit véleménye.

"Ha valaki ajánlott volna számomra, egy párizsi nagydíjat, akkor azt természetesen azonnal elfogadtam volna, és legalább 99 évre alá is írtam volna már a szerződést"- fejezte be a brit.