A Renault elkapná a BMW Saubert

Vágólapra másolva!
A Renault istálló kétségtelenül fejlődik. Az elmúlt két év világbajnoka a gyenge kezdés után egyre inkább magára talál, és franciák szeretnék rendszeresíteni a Monacói Nagydíjon látottakat, vagyis ezentúl lehetőleg mindig a mezőny harmadik legerősebb csapatának tartott BMW előtt végeznének.
Vágólapra másolva!

A konstruktőri cím védője idén eddig csak mellékszerepet játszott, ehhez pedig nincsenek hozzászokva a Renault-nál, éppen ezért mindent elkövetnek azért, hogy ismét csúcsközelben legyenek.

A vb-pontversenyben jelenleg 16 pontjával a negyedik helyen álló istállónak reális esélye arra már nincs, hogy megvédje címét, ehhez óriási fordulatnak kellene bekövetkeznie, hiszen a McLaren és a Ferrari toronymagasan kiemelkedik az idei mezőnyből.

Fisichelláéknak viszont arra mindenképpen jó sanszuk van, hogy az öt futam után 14 egységgel előttük járó BMW-t befogják. A ponthátrány nagynak tűnik, de a pályán tapasztalt különbség már koránt sem ekkora a két gárda közt, sőt legutóbb Monacóban Giancarlo Fisichella az időmérőn és a futamon is megelőzte a BMW-seket.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint csapata a jövőben is képes lesz tartani a lépést a BMW Sauberrel: "Kétségtelen, hogy kitörtünk a roppant sűrű középmezőnyből, és egyre közelebb vagyunk az élen állókhoz."

"A következő előttünk álló akadály a BMW, és azon vagyunk, hogy még jobban megközelítsük őket, függetlenül a különböző pályák adottságától. Versenyben jobbak vagyunk, mint ők, éppen ez segített nekünk Monacóban is."

"A McLaren-Mercedes és Ferrari ugyanakkor még nagy falat lenne nekünk"- folytatta a mérnök. "De nagyon büszke vagyok a fiúk idei teljesítményére, mindenki rengeteget tett azért, hogy előrébb lépjünk, hiszen év elején nem volt éppenséggel minden rendben. Ha ezt az irányvonalat tartani tudjuk, akkor minden sokkal jobb lesz"- fejezte be bizakodva Symonds.