Massa az egyenletes teljesítményre esküszik

Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Felipe Massa az idén remekel.
Vágólapra másolva!

Az idény előtt sokan azt jósolták, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen el fogja nyomni a brazilt, de eddig épp az ellenkezője látszik bebizonyosodni. Massa nagyon optimistán látja a dolgokat, és már alig várja a következő futamot.

Felipe Massa Monacóban a harmadik helyet szerezte meg, ennél jobbra nem is számíthatott, hiszen a McLaren-Mercedes duója verhetetlen volt a hétvégén. A dél-amerikai ezzel a helyezésével legfeljebb azt érte el, hogy az éllovas McLaren-duó nem húzott el tőle nagyon a vb-tabellán.

A Ferrari brazil pilótája pályafutása első monacói dobogós helyét ünnepelhette, és mivel Alonsóék megfoghatatlanok voltak, ezért a fiatal brazil teljesen elégedett volt a leintés után. Massa jelenleg monte-carlói otthonában pihenget.

"Túl tudjuk tenni magunkat ezen az apró csalódáson, és a harmadik helyezés egyáltalán nem tör meg minket"- nyilatkozta a brazil. "A világbajnokság jelenleg nagyon szoros, és sajnos az autó teljesítménye ezen a pályán nem volt optimális."

"Persze a csapat nem lehet száz százalékosan elégedett, mert a riválisaink szerezték meg a hétvégén az első két helyet. Az ő autójuk ezen a pályán nagyon egyben volt, de nem gondolom, hogy a Ferrari gyenge lett volna. A McLaren és Renault közti különbség Barcelonához képest ugyanakkora volt, de mi most kicsit lassabbak voltunk, mint Spanyolországban. Azonban nem aggódom amiatt, hogy ez így megy majd tovább"- folytatta a ferraris.

A szezonban már kétszer is győzni tudó brazil a következő versenyre egy nagyon jó csomagot vár csapatától, amivel szembeszállhat a McLarenekkel: "A bajnokság még teljesen nyitott, és a mostani harmadik helyezésem ellenére is csak öt ponttal vagyok lemaradva Fernando és Lewis mögött, ami behozható, hiszen 12 verseny még hátra van. Ez nem nagy előny a számukra, és mint Fernando, én is két futamot nyertem. De most meg kell őt előznöm ebben."

Az olasz istálló fiatal versenyzője szerint az egyenletes teljesítmény a kulcsa a sikernek, így rendszeresen dobogós helyezéseket kell elérnie: "Az idei leggyengébb helyezésem egy hatodik helyezés volt, ami valójában nem is annyira rossz. Tulajdonképpen mindig benne kell lenned a top3-ban, de következő alkalmakkal a két mclarenes srác előtt kellene célba érnem"- fogadkozott Massa, aki még egy hetet a hercegségben tölt, mielőtt Montrealba repülne.