Jos Verstappen segítene a Spykernek

Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta, Jos Verstappen vélhetően még az idén újra Forma-1-es autóba ül.
Vágólapra másolva!

A holland klasszist néhány hete a Spykerrel hozták kapcsolatba, és maga az érintett úgy véli, hogy a kiscsapat hasznot is húzhatna belőle.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Spyker csapat egyik szponzorának igazgatója vetette fel, hogy mi lenne, ha a Belga Nagydíj pénteki szabadedzésén Hollandia egyik kedvence is autóba ülne.

Az ügyben konkrétumok továbbra sincsenek, de Verstappen úgy véli, hogy a rutinjával tudna segíteni a csapatnak, persze csak akkor, ha nem médiaeseményről lenne szó, hanem komoly, többnapos gyakorlásról.

"Úgy gondolom, hogy a Forma-1-ben eltöltött éveimnek köszönhetően segíthetnék a Spykernek az autó továbbfejlesztésében"- nyilatkozta Jos Verstappen. "Ehhez persze meg kell teremteni a feltételeket. A tesztelésnek legalább kétnaposnak kellene lennie, de talán még jobb lenne, ha három napunk lenne. Néhány körrel ugyanis nem megyünk semmire, se én, se a csapat."

"Persze be kell látnunk, hogy pillanatnyilag a Spykernek sokkal több fontosabb dolga van annál, minthogy nekem tesztet szervezzen. De megállapodtunk abban, hogy le fogunk ülni, és megvizsgáljuk annak lehetőségét, miként lehetne tető alá hozni a tesztet. Addig viszont türelmet kérek"- fejezte be Verstappen.