A McLaren üdvözli az FIA döntését

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Ron Dennis üdvözli a Nemzetközi Automobil Szövetség szerdai határozatát, amely kimondja, hogy a brit istálló nem vétett a szabályok ellen a Monacói Nagydíjon.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, a múlt hétvégi monacói futamon kettős diadalt arató ezüstnyilak versenyzői nem csatáztak egymással az első helyért, mert mint utólag kiderült, a bokszból azt az utasítást kapták, hogy őrizzék meg pozíciójukat.

Ez egyesek szerint a verseny eredményének manipulálását jelenti, ami szabályellenes. A McLaren csapatfőnöke stratégiai szempontokkal indokolta a döntést, és nem érezte bűnösnek csapatát.

Az FIA mindenestre vizsgálatot kezdett, és bár sokan, például Bernie Ecclestone is súlyos szankciókat követeltek, szerdán megszületett a döntés, amely kimondja: " A Vodafone McLaren Mercedes csapat nem vétett a szabályok ellen a 2007-es Monacói Nagydíjon. Az eredményt az FIA elfogadja, és továbbiakban szankciókkal nem sújtja a csapatot."

A McLaren vezetője, a magát végig ártatlannak valló Ron Dennis természetesen örült az FIA döntésének: "Az egész csapat csalódott volt, amiért ez az eset beárnyékolta Fernando és Lewis kettős győzelmét, ami ráadásul a McLaren 150. diadala volt."

"Az FIA elmúlt három napos vizsgálata minden kétséget eloszlatott afelől, hogy Monacóban szabályos győzelmet arattunk. A csapatnak, valamint Fernandónak és Lewisnak, akik fej-fej mellett vezetik a világbajnoki pontversenyt, most már csak az előttünk álló feladatra, a Kanadai Nagydíjra kell koncentrálniuk"- fejezte be a brit.