Alonso szerint Amerikában a Ferrari lesz a favorit

Vágólapra másolva!
A címvédő Fernando Alonso a Monacói Nagydíj után csapattársával, Lewis Hamiltonnal azonos pontszámmal vezeti a versenyzők világbajnokságát, a harmadik helyen álló Felipe Massa hátránya már öt pont.
Vágólapra másolva!

A következő versenyekre a spanyol szerint mégsem elsőszámú esélyesként utazik a McLaren.

Alonso a hétvégén mutatott óriási fölény ellenér is úgy gondolja, hogy a következő két észak-amerikai verseny igazi favoritja a Ferrari lesz. Kiváltképp Indianapolisban, ahol eddig a vörös gépek ritkán találtak legyőzőre.

"Reméljük, idén máshogy alakulnak majd a dolgok, mert már nincs különbség a gumiijaink között"- mondta Alonso.

"Igaz, általában a Ferrari győz Indianapolisban, éppen ezért azt gondolom, hogy ők rajtolhatnak majd esélyesként az USA-ban, de már Kanadában is"- nyilatkozta Alonso a Diario As című újságnak.

Érdekesség, hogy míg a Ferrari 2001 óta nem tudott győzni a hétvégi verseny helyszínén, Monacóban, addig Indianapolisban az elmúlt öt idényben nem talált legyőzőre az olasz istálló. Tovább növeli a Ferrari esélyességét, hogy amikor a mezőny két héttel ezelőtt az amerikai pályákéhoz hasonló vonalvezetésű Paul Richardon tesztelt, akkor mindkét nap a maranellói központú istálló végzett az élen.

Az olasz alakulatnak szüksége is van a pontokra, mert 5 futam után a konstruktőrök versenyében már 20 egység a lemaradása az első helyezett McLarenhez képest.