Fellélegezhet a McLaren: nem sújtott le a FIA

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség, a FIA szerdán délután bejelentette, hogy a McLaren-Mercedes csapat nem sértette meg a sportszabályzatot monacói viselkedésével, így büntetésre sem számíthat a kettős győzelmet arató istálló.
Vágólapra másolva!

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Bernie Ecclestone kifejtette, hogy véleménye szerint komoly büntetést kell kiszabni a McLarenre, a brit a kizárást sem tartotta elképzelhetetlennek.

A jelek szerint azonban a Forma-1 mindenható urának nem sikerült nyomást gyakorolnia a döntéshozókra, mivel a FIA nem bünteti meg az ezüstnyilakat, akik a Monacói Nagydíjon megtiltották az élen haladó pilótáiknak, hogy csatázzanak egymással, növelve ezzel a kiesés esélyét.

A brit sajtó és Bernie Ecclestone pedig pontosan ezt kifogásolta, mondván a McLaren ezzel beavatkozott a verseny végkimenetelébe, ez pedig ugyebár szabályellenes.

A nemzetközi szövetség azonban a szerdán kiadott közleményében felmenti Ron Dennist és csapatát: "A Vodafone McLaren Mercedes és a pilótáik közt lezajló rádióbeszélgetések, valamint a csapat által a rendelkezésünkre bocsátott adatok tanulmányozása után egyértelművé vált, hogy a 2007-es Monacói Nagydíjon a McLaren manővere szabályszerű volt, további lépésekre így nincs szükség az üggyel kapcsolatban"- áll a hivatalos indoklásban.