A Ferrarit nem lepte meg a monacói McLaren

Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt egyáltalán nem lepődött meg a hétvégi monacói McLaren-dominancián. Az ezüstnyilak pilótái, Fernando Alonso és Lewis Hamilton mind az időmérőn, mind a futamon jócskán maguk mögött hagyták a Ferrari versenyzőit, vasárnap kettős győzelmet arattak.
Vágólapra másolva!

Mindkét pilóta lekörözte az egész mezőnyt, kivéve a Ferrari brazil pilótáját, Felipe Massát, aki így is több mint egyperces hátrányban, a harmadik helyen fejezte be a versenyt a McLarenek mögött.

Az olasz istálló másik versenyzője, a finn Kimi Raikkönen a kvalifikáción elkövetett hibáját miatt a tizenhatodik rajtpozícióból indulva a nyolcadik helyig küzdötte fel magát. A Ferrari csapat már a hétvége előtt tisztában volt vele, hogy a McLareneket nem lesz könnyű legyőzni Monacóban.

"Az elejétől fogva tudtuk, hogy nagyon erősek a McLarenek, Monacóban pedig még jobbak voltak, így nem ért meglepetés minket. Csak gratulálni tudunk nekik, és az előttünk álló futamok során tovább fogunk küzdeni a világbajnoki címért"- fogalmazott nagyvonalúan Jean Todt csapatfőnök.

"Mindenesetre azt kell mondjam, hogy a kvalifikáció azért meglehetősen szoros volt, mert Felipe kevesebb mint egy tized másodperccel maradt le Hamilton mögött, ha jól emlékszem, mindössze hatvanöt ezreddel. Kimi pedig nem tudta végigcsinálni az időmérőt az autójával történt probléma miatt és a tizenhatodik helyről indult. Mindezektől függetlenül azonban el kell ismerni, hogy a McLarenek voltak a leggyorsabbak, így alapvetően nincs is mit mondani erről"- folytatta Jean Todt.

"Az első bokszkiállás előtt Felipe közvetlenül Hamilton mögött volt. Úgy döntöttünk, hogy lágykeverékű gumikat teszünk fel az autójára, míg a többiek a kemény keverékűn maradtak. Ezután Felipe öt kört megtett, megelőzött egy autót, majd nem igazán tudom hogyan, de abban az öt körben 15 másodpercet veszített. Tudtuk, hogy abban az esetben, ha az előtte állók nem hibáznak, a legjobb eredmény amit ezen a futamon elérhet, az csak a harmadik hely"- zárta monacói elemzését a Ferrari csapatfőnöke.