Todt: Schumacher soha nem lesz csapatfőnök

Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt elutasította azokat a feltevéseket, melyek arról szónak, hogy a versenyzéstől tavaly visszavonult pilóta, Michael Schumacher lenne a maranellói gárda vezetője a jövőben. Bár nem tagadta, hogy a német előnyt élvezne a többi jelentkezővel szemben.
Vágólapra másolva!

Todt a hétvégi Monacói Nagydíjon elmondta, úgy gondolja, Schumachernek megvan minden adottsága ahhoz, hogy csapatfőnökké váljon a Ferrarinál, de a hétszeres világbajnokból mégse lesz soha csapatfőnök.

"Mindig kell, hogy legyen terved a jövőre. Michael adottságai megvannak ahhoz, hogy vezesse a csapatot, de ő ezt nem akarja csinálni. Ennek ellenére Michael szereti a csapatot, és a csapat is szereti őt"- mondta az olasz gárda jelenlegi vezetője.

"Ő egy nagyon okos srác, aki tudja, mit jelen a Ferrari sportrészlegének vezetőjének lenni, ami egy nagyon nehéz munka, már csak azért is, mert minden nap legalább 10-12 órát kell eltölteni az irodádban, amikor a felmerülő problémákkal foglalkozol. Michael ezt nem csinálná, abban biztos vagyok."

A francia az évvégén távozni akar az olasz istállótól, ám a megüresedett csapatfőnöki állásra nem csak a hétszeres világbajnok, hanem az épp Schumacher távozásával egyidőben szabadságra vonuló Ross Brawn is esélyes.

"Hogy Brawn elfoglalhatná a helyemet? Ha azt mondaná, ő elvállalja, akkor örömmel átadnám át neki a helyemet"- fejezte be Jean Todt.