Stewart szerint a McLaren jól döntött Monacóban

Vágólapra másolva!
A korábbi Foma-1-es világbajnok, Jackie Stewart azon a véleményen van, hogy a McLaren-Mercedes vezetőségének senki sem tehet szemrehányást azért, amiért Monte-Carlóban nem engedte össze pilótáit.
Vágólapra másolva!

A hétvégi Monacói Nagydíjon a McLaren kettős győzelmet aratott, ám a sikert elhomályosítja az a tény, hogy a csapat nem engedte győzni Hamiltont.

A Forma-1 szabályai ugyanis kimondják, hogy az istállók nem állíthatnak fel olyan sorrendet versenyzőik között, amely befolyásolná a nagydíjak végeredményét. A hercegségben vasárnap mégis ez történt, éppen ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség, a FIA már vizsgálatot kezdeményezett a McLaren ellen.

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jackie Stewart viszont nem érzi úgy, hogy a brit istállónál bármi törvényelleneset tettek volna Monacóban. Sőt bölcs döntésnek tartja, hogy a vezetőség nem engedte meg versenyzőinek, hogy csatázzanak egymással.

"Az győzött, aki a legjobban megérdemelte azt, még akkor is, ha Lewis Hamilton is nagyszerű versenyt produkált"- nyilatkozta Stewart a hétvége után.

"Egy csapatfőnök roppant nehezen egyezne bele abba, hogy pilótái megvívjanak egymással, miközben az első és a második helyen autóznak. Alonso indult az első rajtkockából, megfutotta a verseny leggyorsabb körét, és végül győzött is. Teljesen tiszta ügy."

Sokan a hétvégi eseményeket a 2002-es Osztrák Nagydíjhoz hasonlítják, amikor a Ferrari látványosan manipulálta a futam végeredményét. A 67 éves legenda szerint a két esetet még csak véletlenül sem szabad összehasonlítani: "Akkor szemmel látható volt, hogy Barrichello körönként 50-60 kilométeres óránkénti sebességgel visszavett a tempójából, hogy Schumacher megelőzhesse őt a célegyenesben."

A skót szerint hétvégi második helye miatt Hamiltonnak egyébként sem kell szégyenkeznie: "Mi lett volna, ha az utolsó körben az egyik kanyarban megcsúszik, nekimegy a korlátnak, és fel kell adni a versenyt? Lewis így is figyelemreméltóan teljesít, és úgy hiszem, hogy fog ő még futamot nyerni idén"- tette még hozzá Stewart.