Vágólapra másolva!
Előbb vagy utóbb mindenkinél eljön az az idő, amikor abbahagyja a versenyzést. Ilyenkor jó, ha van az embernek valami terve a Forma-1 utáni életére, mert bizony a nyüzsgést nehéz pótolni. Nico Rosberg, a Williams versenyzője már most terveket sző későbbi életével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az ifjabbik Rosberg nem tervez olyan hosszú karriert a Forma-1-ben, mint például a tavaly visszavonuló Michael Schumacher, sőt már most azon töri a fejét, hogy mit csinálhatna majd a versenysport után.

Az ifjú német a maga 21 évével még mindig a legfiatalabb versenyző a mezőnyben, hiszen Robert Kubica és Lewis Hamilton is betöltötték már 22. életévüket. Kora alapján tehát hosszú karrierje lehetne a királykategóriában, a német mégsem tervezi ezt.

Michael Schumacher 37 éves volt, mikor 2006-ban 16 szezon után szögre akasztotta a bukósisakját. Nico Rosbergnek is minden esélye megvan arra, hogy ennyi időt töltsön a Forma 1-ben, de mint mondja, nincs kedve ilyen sokáig versenyautóban ülni: "16 évet nem tudok elképzelni, de persze azt is meg kell említeni, hogy Michael azok közé tartozik, akik tényleg a legtovább jelen voltak. Képtelen vagyok magamról hasonlót elképzelni"- magyarázta a Williams istálló német versenyzője.

Rosberg sok pilótával ellentétben nagyon jól képzett, és sok dolog érdekli a Forma 1-en kívül is, éppen ezért szeretne előbb vagy utóbb kiszállni a versenyzésből, majd azután egy jól szituált úriemberként új életét kezdeni. Az édesapja, Keke Rosberg is így tett, aki először élete nagy álmát váltotta valóra az F1-es világbajnoki cím megszerzésével, majd több motorsporttal kapcsolatos tervét is véghez vitte.

"A Forma-1 pusztán életem egyik állomása"- mondta Rosberg." Ezután is maradandót akarok alkotni. Ott van például a modell Jody Scheckter mintájára: először Forma 1-es világbajnoknak lenni, majd egy sikeres üzletet felépíteni, amit később több száz millió euróért el lehet majd adni, és végül sikeres biozöldség termelőnek lenni. Igen, ez így szenzációs, ezt magamnak is el tudnám képzelni."- lelkendezett Nico Rosberg.