Raikkönen még nem adja fel

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen versenyének már valójában akkor vége volt, amikor a Monacói Nagydíj még el sem kezdődött. A Ferrari finn sofőrje ugyanis még az időmérő edzésen elkövetett hibája miatt csak a mezőny második feléből várhatta a vasárnapi rajtot.
Vágólapra másolva!

Raikkönen a tizenhatodik helyről indulva egy pontot szerzett, hiszen a nyolcadik pozícióba küzdötte fel magát Monte-Carlóban, ám ettől érthető módon nem volt elkápráztatva maga a pilóta sem.

"Tudtuk előre, hogy kemény csata vár ránk"- nyilatkozta a leintés után Raikkönen. "Jól sikerült a rajtom, és hamar a tizenkettedik pozícióba kerültem. Utána viszont esélyem sem volt az előzésre, a pályán akkora forgalom alakult ki."

"Szinte nem is volt olyan, hogy tiszta lett volna előttem a terep, így már csak abban bízhattam, hogy a taktikámnak köszönhetően majd előrébb léphetek néhány helyet, és pontokat szerezhetek, de ez volt a maximum."

A finn klasszis monacói gyengélkedése miatt továbbra is a negyedik helyen áll az összetettben, de hátránya most már tetemesnek mondható, hiszen az élen álló kettős, Alonso és Hamilton előnye 15 pontra duzzadt: "Természetesen elég rosszul áll a szénám, de a világbajnoki sorozat még nagyon hosszú, és én nem vagyok az a fajta, aki ilyen korán feladja"- tette még hozzá Raikkönen.