A Williams pontokkal távozott Monacóból

Vágólapra másolva!
Barcelona után ismét pontot szerzett a Williams, ezúttal azonban nem Nico Rosberg, hanem másik versenyzője, az osztrák Alexander Wurz révén. Ezzel a brit istálló megelőzte a konstruktőrök versenyében az idei évi motorszállítóját, a Toyotát.
Vágólapra másolva!

Pedig a futamot Nico Rosberg várta kedvezőbb helyzetből, a német ötödik lett a kvalifikáción, de végül be kellett érnie a tizenkettedik hellyel. A pontszerzés sikerült viszont rutinos kollégájának, Wurznak, aki hetedikként fejezte be a Monacói Nagydíjat.

Alexander Wurz (7. hely):
"Egy kicsit sajnálom, hogy véget ért a verseny, mert legszívesebben örökké itt versenyeznék. Jó délután volt, és fontos volt a számomra, hogy a futam második felében néhány igazán gyors kört menjek, hogy a bokszban meg tudjam előzni Buttont és Barrichellót. Aztán a verseny vége felé Raikkönennel kellett megküzdenem. Örülök, hogy végül sikerült magam mögött tartanom, így összességében jól sikerült a vasárnapom. Mindent megtettem, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el, ami a hetedik helyre volt elég."

Nico Rosberg (12. hely):
"A mai nap nem sikerült túl jól a számomra. Jól rajtoltam, de Fisichella bezárta előttem a kaput az első kanyar előtt, emiatt visszaestem. Hallottam is valami csattanást, de miután nem láttam semmit, továbbmentem, és úgy gondoltam jó esélyem lehet néhány pont elcsípésére. Ez nem sikerült, mivel beszorultam Heidfeld mögé, akit nem tudtam megelőzni. A stratégiánk alapvetően jó volt, de a körülöttem levő nagy forgalom miatt nem tudtam beváltani a hozzá fűzött reményeket. Összességében nem volt túl rossz verseny, csak az a bosszantó, hogy nem sikerült további pontokat gyűjtenem."