A Red Bullnak semmi sem jött össze Monacóban

Vágólapra másolva!
Ebben a szezonban a Red Bull Racing csapatnak eddig egyetlen futamon, Barcelonában sikerült pontokhoz jutnia, ezt az eredményt mindenképpen szerették volna Monacóban is megismételni, sőt tovább fokozni.
Vágólapra másolva!

A szombati időmérőn részsikert hozott, Mark Webber a rendkívül előkelő hatodik helyről várhatta a vasárnapi folytatást, de csapattársa David Coulthard súlyos büntetést kapott Heikki Kovalainen feltartása miatt, így csak a tizenharmadik helyről vághatott neki a versenynek. A végelszámolásnál azonban egyik pilóta sem örülhetett igazán, Webber kiesett, Coulthardnak pedig nem sikerült javítania kiindulási pozícióján.

David Coulthard (13. hely):
"Sajnos összeütköztem Vitantonio Liuzzival, emiatt megsérült az első szárnyam, ezért egész verseny alatt az autó alulkormányozottságával kellett megküzdenem. Tanakodtunk azon, hogy kicseréljük-e a szárnyat, de végül úgy döntöttünk, hogy kibírja a versenyt, különben is sok időbe telt volna a csere. Amikor a futam végén megálltam, láttam, hogy eltört a lemez, ezért veszítettem sokat a leszorítóerőből. A szerelők nagyszerű munkát végeztek mindkettőnk autóján ezen a hétvégén. Sok verseny van még hátra és továbbra is azt gondolom, hogy a Red Bull javulni fog."

Mark Webber (kiesett):
"Számos dolog történt velem, először is a motor kihagyott egy picit, amely főleg az Uszodánál lévő szektorban nem volt igazán remek dolog, de ez a pálya más részein is visszavetette a teljesítményemet. Majd eltűnt a harmadik fokozatom és bár megpróbáltam kapcsolgatni a második és a negyedik fokozatok között, az autó folyamatosan lezárt. Próbáltam áthidalni a problémákat, de ha Monacóban így körözöl, akkor könnyen a falon köthetsz ki."