Monacóban egyértelművé vált: éledezik a Renault

Vágólapra másolva!
A Renault csapatának fekszik a hercegségbeli pálya, ezt az elmúlt években Trulli és Alonso is győzelemmel bizonyította. Vasárnap erre esélye sem volt a francia gárdának, de az év eleji gyengélkedést kezdik maguk mögött hagyni Fisichelláék.
Vágólapra másolva!

A Monacói Nagydíj a Renault szempontjából felemásra sikeredett, mert bár Kovalainen helyezése nem sok örömre ad okot, Fisichella teljesítménye biztató a következő futamokra nézve, az olasz ugyanis negyedik lett.

Giancarlo Fisichella (4. hely):
"Ez egy nagyon jó eredmény számomra, és a csapat számára is, biztató a jövőre nézve. Büszkék lehetünk arra a munkára, amit ezen a pályán véghezvittünk a hétvégén, és köszönet jár mindenkinek a gyárban, aki hozzájárult ehhez a mai eredményhez. Az autónak nagyobb volt a tapadása az új első szárnynak köszönhetően. Jól éreztem magam a versenyen, keményen nyomtam egészen addig, amíg bizonyossá nem vált, hogy a pozícióm biztonságban van. Jó érzés volt a BMW előtt végezni, ez először történt meg velünk idén, és mostantól több időnk lesz a további fejlesztésekre is. A kanadai pályát is szeretem, remélhetőleg ott még előrébb tudunk lépni két hét múlva."

Heikki Kovalainen (13. hely):
"Úgy gondolom, ezt a hétvégét minél hamarabb el kell felejtenem. Nem indult valami jól, az időmérő edzés is nehéz volt, a versenyen pedig nem tudtam kibontakozni. Beragadtam Coulthard mögé az első szakaszban, habár megelőztem őt a kiállásoknál, és keményen hajtottam utána, azonban ez sem volt elég hogy utolérjem az élen haladókat. A végén pedig valami történt a motorral és kis híján elment belőle az összes erő. Ez annál is inkább frusztráló, mert az autó jól vezethető volt a hétvégén, de a kritikus pillanatokban, ennek már nyoma sem volt. Úgy hiszem a verseny szombat délután eldőlt, de ez már történelem. Itt az idő hogy előretekintsünk Kanadára, ahol versenyképesebbek lehetünk. Ez ismét egy új pálya lesz számomra, de már várom hogy ott vezethessek."