Ismét betlizett a Toyota

Vágólapra másolva!
A szombati időmérőt követően a Toyota csapat nem reménykedhetett a monacói pontszerzésben, hiszen Jarno Trulli a tizenharmadik, Ralf Schumacher pedig a huszadik helyről vághatott neki a 78 körös utcai versenynek és ezen a pályán előzni nem könnyű feladat.
Vágólapra másolva!

A csapat pilótáit egymás után intették le a verseny végén, mindketten két kört kaptak az élen haladóktól. Trulli végül visszacsúszott két helyet az időmérőn elért eredményéhez képest, míg Ralf Schumacher "javítani" tudott, a tizenhatodik helyen zárt. A japán csapat vezetőinek mindenképpen el kell gondolkodniuk a jövőbeni folytatáson, hiszen versenyzőik csak a két Super Agurit tudták maguk mögött hagyni.

Jarno Trulli (15. hely):
"A verseny elején az autóm majdnem leállt, megint a kuplunggal volt gond, nehéz volt elindulni. Sok helyet veszítettem az első kanyarnál, ezért már csak az előttem haladókkal tudtam a lépést tartani. Ezt követően a fékem melegedni kezdett, csakúgy mint a kvalifikáción. Jelentősen le kellett lassulnom és ezután csak arra koncentráltam, hogy behozzam az autót a célba, szóval nehéz verseny volt számomra. Keményen kell dolgoznunk, és számos javítást kell még elvégeznünk a következő futam előtt."

Ralf Schumacher (16. hely):
"Az első körökben benn ragadtam a forgalomban, és ez meglehetősen megnehezítette számomra a versenyt. Amikor szabad volt előttem a pálya, a többiekhez képest nem volt rossz a sebességem. A fennakadás miatt viszont sok időt vesztettem, ami látható volt a köridőmből is, amiket akkor autóztam, amikor senki sem volt előttem. Az egyensúly később elég jó volt és ezért keményebben tudtam nyomni a gázt. Ma biztosan küzdhettünk volna a pontokért is, ha a kvalifikáció jobban sikerül, mert ezen dőlt el a mai versenyünk. Remélem a következő futamon jobban sikerül minden."