Hamilton néhányszor érintette a falat Monacóban

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a második pozícióból indult pályafutása első F1-es Monacói Nagydíján, és a fiatal britet másodikként is intették le, ám a futamot listavezetőként váró újonc mégis elvesztette első helyét a pilóták pontversenyében.
Vágólapra másolva!

Hamiltonnak azonban egy percig sem kell szégyenkeznie. Újonc létére a mezőnyből ugyanis egyedüliként mondhatja el magáról, hogy idén az eddigi öt futamon mindannyiszor a dobogón végzett, a legutóbbi négy alkalommal annak is a második fokán.

Kívülről úgy tűnt, hogy az ifjú McLaren-pilóta nem hibázott Monte-Carlóban, de a futam után Hamilton másról számolt be: "A verseny alatt többször is érintettem a palánkot. De az autó nagyon jó volt, hiszen kibírta ezeket az apró koccanásokat."

"A versenygép ráadásul nagyon gyors is volt, végig remek tempót tudtunk diktálni. Mindketten nagyon gyorsak voltunk, de tudtam, csak megközelíteni tudom Fernandót, megelőzni nem lesz módom. De természetesen ott loholtam mögötte. De hát ő egy kétszeres világbajnok, aki csak ritkán hibázik. De ma valóban jóval a többiek előtt jártunk."