A Toyota továbbra sem lehet elégedett Schumacherrel

Vágólapra másolva!
Akárcsak a csütörtök szabadedzéseken, a szombati időmérőn is jócskán kikapott Ralf Schumacher a csapattársától, Jarno Trullitól. 
Vágólapra másolva!

Ezúttal azonban az olasz sem jutott a legjobb tíz pilóta közé, így nehéz lesz számukra a pontszerzés Monacóban.

Az olasz versenyző a kvalifikáción már nem tudta megismételni a csütörtöki szabadedzésen elért negyedik legjobb eredményét, hiszen a középső fordulóban, ha nem is sokkal elmaradva a legjobbaktól, de búcsúznia kellett. Német csapattársa pedig tulajdonképpen hozta az idén tőle megszokottat, a kvalifikáció első körében kiesett és így az utolsóelőtti sorból indulhat.

Jarno Trulli (13. rajtkocka):
"Nehéz napunk volt. Először is tudtuk, hogy ilyen körülmények között - a délelőtti eső lemosta a pályáról az addig felhordott gumiréteget - a többiekhez hasonlóan mi is csak erőlködni fogunk, majd pedig a kvalifikáció második fordulójában számos problémám akadt. Ennek a szakasznak a végén éppen egy gyors körön voltam, mikor forgalomba kerültem, ami az utolsó szektorban több mint egy másodpercembe került. Az utolsó körben pedig fékproblémám volt, ezért veszélyes lett volna jobban nyomni. Nehéz lesz a verseny, mert előzni itt nem könnyű, de mindent megteszek vasárnap."

Ralf Schumacher (20. rajtkocka):
"Monacóban 21 másik autóval együtt, egy ilyen kanyargós pályán kvalifikálni mindig nehéz, másrészt az időmérő első fordulójában a délelőtti eső miatt ma még bonyolultabb volt mindez, mivel változtak a pályaviszonyok. Sajnos nem igazán lehettem elégedett az autóm beállításaival, ezért nem sikerült a középső szakaszba kerülnöm. Természetesen nem vagyok boldog, de ez néha így megy Monacóban. Nem szerencsés, hogy a rajtrács végéről indulok egy olyan pályán, ahol nagyon nehéz előzni, de megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat teljesíteni a futamon."