A Spyker száraz pályán már nem villogott

Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal a monacói hétvége legnagyobb meglepetését a Spyker-Ferrari német pilótája, Adrien Sutil szolgáltatta.
Vágólapra másolva!

Sutil a szombat délelőtti szabadedzésen a legjobb időt autózta, a kvalifikáción viszont már a papírforma érvényesült. Igaz, szombat délelőtt a versenyzők közül senki sem kockáztatott feleslegesen az esőáztatta szűk és kanyargós Monte-Carlói utcákon, de ettől függetlenül Sutil elsősége mindenképpen figyelemreméltó és egyben felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a pályán, szokatlan körülmények között akár egy kis csapat is felemelkedhet.

A délutáni kvalifikációt követően azonban már visszaállt a "rend", mivel Sutil és csapattársa, Christijan Albers a mezőny végéről rajtolhatnak. Albersnek ráadásul egy mért kört sem sikerült teljesítenie.

Adrian Sutil (19. rajtkocka)
"Magam is meglepődtem, mikor megláttam a nevemet a szabadedzést követően a táblázat legelején és természetesen nagyon elégedett voltam. Délután a második köröm nagyon jól sikerült. A gumik addig jól teljesítettek, nagyon közel voltam a tizenhetedik, továbbjutást érő pozícióhoz, de végül az abroncsok feladták és nem tudtam igazán gyors lenni. Ennek ellenére jó nap volt és remélem, hogy a versenyen előrébb tudok kerülni."

Christijan Albers (22. rajtkocka):
"A szombati nap rossz volt számomra és szégyen a csapatra nézve is, amiért nem tudtunk jobbak lenni. Délelőtt volt még néhány vitás kérdés, majd a kvalifikáción a hidraulikával voltak problémáim. Szomorú, hogy nem tudtam hasznot húzni a körülményekből, de biztos vagyok abban, hogy vasárnap túljutunk ezeken és jó versenyünk lesz."