Monacóban csak a negyedik sorban a BMW-k

Vágólapra másolva!
A BMW istálló ugyan nem szerepelt annyira jól a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, mint azt sokan várták, de pilótái így is megszerezték az előkelő negyedik sort. Nick Heidfeld a 7., Robert Kubica a 8. rajtkockából indulhat.
Vágólapra másolva!

Az időmérő igazán érdekesre sikeredett. Volt minden, mi szem szájnak ingere, és ezt szinte minden csapat kivétel nélkül elmondhatja magáról, bár a BMW- sek épp nem ebbe a kategóriába tartoznak. Nálunk csendesen zajlott minden, mindkét autó épségben beért, és még a rajtpozíciójukra sem panaszkodhatnak.

Nick Heidfeld (7. rajtkocka):
"A 7. hellyel teljesen elégedett vagyok. A csütörtöki szabadedzés óta sokat javítottunk az autón, ami nagyon pozitív. Sőt a kvalifikáció második etapjában az időink kimondottan jók voltak, de a 3. részben már voltak kisebb problémáink. Az eső miatt kissé korábban raktuk fel a puha keverékű gumikat, és akkor még nem volt optimális a pálya állapota, valamint még sok volt az üzemanyag az autóban. Ezenkívül hibáztam is egy kicsit. A 7. helytől nem túl sokat várhat az ember, de Monacóban bármi megtörténhet."

Robert Kubica (8. rajtkocka):
"Nagyon elégedett vagyok az autóval, de a rajtpozíciómmal már nem annyira. Ki kell várnunk a holnapot, hogy meglássuk, mennyire jó a stratégiánk a többiekkel szemben. A reggeli eső miatt a szabadedzésen nem tudtunk olyan sokat menni, de az időmérővel elégedett voltam. A 2. etapban erősek voltunk, a harmadikban már nem annyira, de majd meglátjuk, hogy mit hoz a futam. Az autó mindenesetre jó volt, jobban működött, mint csütörtökön. Jó formában vagyunk, és nagyon várom a holnapi versenyt."