Vágólapra másolva!
A Williams-istálló nem brillírozott annyira csütörtökön, mint ahogyan azt sokan remélték, de szolid, balesetmentes napot zárhattak a britek, ami Monacóban nem kis dolog.
Vágólapra másolva!

A két pilóta gyors volt mindkét csütörtöki szabadedzésen, de ez nem volt elég ahhoz, hogy felzárkózzanak az élcsapatokhoz.

Nico Rosberg délután nyolcadik lett, a fiatal német hasonló folytatásban bízik: "Nagyon jó érzés itt Monacóban vezetni. A szabadedzés eleinte nehéz volt a számunkra és nem voltam egészen elégedett az autóval, de lépésről lépésre jobban haladtunk. Minél jobban "felgumizódott" a pálya, annál jobban ment az autó."

"A mechanikai és aerodinamikai változtatások terén fejlődést értünk el, és a végeredménnyel is elégedett vagyok. Szerintem jó versenyhétvégének nézünk elébe"- nyilatkozta bizakodóan Rosberg.

Alexander Wurznak akadtak problémái az autó egyensúlyával, de végül sikerült jól beállítani azt, igaz kicsit későn: "Akkorra már nagy volt a forgalom, és a sárga zászló is előkerült. Ennek ellenére elégedett vagyok, és úgy gondolom, bejuthatunk a legjobb nyolcba, ami már kimondottan jónak számít"- értékelt Wurz, aki délután a 15. pozícióban landolt.

Sam Michael, technikai igazgató hozzátette: "Normális monacói csütörtök volt. A versenybeállításokon dolgoztunk, és biztosra mentünk, hogy minden stimmeljen. Mindent leellenőriztünk, a fékeket, a hűtést és így tovább. Mindent rendben találtunk. Nico és Alex keményen dolgoztak ma, és sok adatot gyűjtöttek. Most még egyszer megnézünk mindent, hogy szombaton és vasárnap ne legyenek gondjaink."