Beveti új fejlesztéseit a BMW

Vágólapra másolva!
A fejlesztések terén évközben sem áll meg az élet a Forma-1-ben. A BMW Sauber istálló például több újdonságot is bevet majd a hétvégi Monacói Nagydíjon. A hercegségbeli technikás pályán például új kormányszervo segíti Heidfeldék munkáját.
Vágólapra másolva!

De a német-svájci székhelyű gárda hozzányúlt az F1.07-es modell aerodinamikájához is, de a Monte-Carlóban szintén nagy igénybevételnek kitett fékek hűtésén is változtattak a mérnökök.

Willy Rampf, a csapat technikai igazgatója beszélt az újításokról: "Az új kormányszervo közvetlenebb visszajelzést szolgáltat a versenyzőinknek, amelyre a technikás monacói utcákon szükségük is lesz. Továbbá átalakítottuk a Barcelonában bemutatott új első légterelőnket a leszorító erő maximalizálása érdekében."

"E mellet elhoztunk a hercegségbe egy teljesen új fék-hűtőrendszert is, amelytől szintén előrelépést várunk. Ezeket mind-mind sikerrel kipróbáltuk a múlt heti paul ricard-i teszten. Bízunk benne, hogy a hétvégén nem lesz velük probléma."

"Természetesen kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön, hogyan muzsikálnak élesben az új komponensek"- tette még hozzá Rampf.

Az újításokra szüksége is van a BMW-nek, hiszen a konstruktőri összetett harmadik helyén álló gárda, csökkenteni szeretné a hátrányát az élcsapatokhoz, azaz a Ferrarihoz és a Mclarenhez képest. Emellett még az egyre erősödő Red Bullal és a Renault-val is meg kell küzdenie a középmezőny legerősebb csapatának.