Monacóban is harapnának a BMW-sek

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber istálló pilótái azzal a céllal érkeznek Monacóba, hogy megerősítsék harmadik helyüket a konstruktőri világbajnokságban. Heidfeldnek jó emlékei vannak a versenyről, Kubica viszont első Monte-Carlói F1-es próbatételére készül.
Vágólapra másolva!

Nick Heidfeld bizakodó a vasárnapi futam előtt, hiszen az elmúlt években jól szerepelt a miniállamban: "Nagyon várom Monacót. Minden, ami erről a versenyről szól, az mind maga a látványosság: a háttérben horgonyzó yachtok, sztárok és sztárjelöltek, partik és sajnos az árak is. Na és természetesen maga a pálya."

"Nem lehet szavakba önteni azt, hogy milyen érzés egy Forma 1-es autót a közúton vezetni. Két évvel ezelőtt második voltam, tavaly hibáztunk a kvalifikáció során, ezért a 16. helyről rajtoltam, de még így is sikerült két világbajnoki pontot szereznem, miután hetedikként célba értem."

"Ez is azt igazolja, hogy Monacóban kulcsfontosságú, hogy ne kövess el semmilyen hibát. Emellett a Monte-Carlói verseny nemcsak nekünk pilótáknak fontos esemény, hanem a nézőknek is, hiszen sehol máshol nem jöhetnek annyira közel pályához, mint itt"- fejezte be a pilóták pontversenyében az ötödik helyen álló német.

Heidfelddel szemben a BMW másik versenyzője, Robert Kubica Forma-1-es pályafutása első monacói versenyére készül: "A pilóták szempontjából a Monacói Nagydíj egy egészen különleges dolog a Forma 1-es szezonban. Ezeken a szűk utcákon nem hibázhatsz, gyakorlatilag egész végig korlátok között vezetsz, így nincs hely a javításra."

Azért a lengyel számára sem teljesen idegen a városi pálya: "Versenyeztem már Monte-Carlóban a Cart sorozatban egy Renault-val, de idén, Forma 1-es pilótaként először állok rajthoz. Biztosan nagy élmény lesz. A 2006-os versenyhétvége pénteki napján már vezettem itt, de nem sokat, mert műszaki problémáim akadtak"- fejezte be Kubica.