Berger szerint Hamilton egoistább lehetne

Vágólapra másolva!
A Forma-1-be valósággal berobbanó Lewis Hamilton maga is óvakodik attól, nehogy elszaladjon vele a ló, ám Gerhard Berger mégis úgy véli, hogy az ifjú tehetségnek igenis egoistának kell lennie.
Vágólapra másolva!

Ha valaki, akkor Gerhard Berger igazán tudja, milyen érzés egy világbajnok oldalán a McLaren csapat színeiben versenyezni. Az osztrák 1990 és 1992 között Ayrton Senna csapattársa volt az ezüstnyilaknál.

Bergernek nem sok esélye volt a brazil szupersztárral szemben, nemúgy Lewis Hamiltonnak Fernando Alonso ellen, a 22 éves brit ugyanis jelenleg jobban áll, mint a kétszeres világbajnok.

"A Forma-1 akkori leggyorsabb pilótája, Ayrton Senna mellé kerültem"- emlékezett vissza Gerhard Berger. "Egy McLaren kaliberű csapatnál nem téma a pilóták megkülönböztetése. Emlékszem, amikor a Honda előállt egy újfejlesztésű motorral, és még csak egy darab volt belőle, Ron Dennis érmefeldobással döntötte el, hogy ki használja azt. Ayrton nyert."

"Ron néha nagyon idegesítő tud lenni, de minden elismerés az övé azért, amit Lewisszal művel"- folytatta az osztrák. "Alonsót a mezőny legjobbjának tartom, és még nem tudta magából kihozni a maximumot a McLarennél, de ugyanakkor azt is láthattuk, hogy Lewis is fantasztikus munkát végez."

Berger csak remélni tudja, hogy a Forma-1 hosszútávon nem őröli fel Hamiltont, aki talán túlságosan is szerény még: "Egy eredményes pilótának egoistának is kell lennie, mint amilyen Senna és Schumacher is volt. Lewis esetében erre még várni kell, de igazi tehetségét már megmutatta"- fejezte be a Toro Rosso istálló résztulajdonosaként tevékenykedő Berger.