Alonso mindenáron győzni akar Monacóban

Vágólapra másolva!
Tavaly Monte-Carlóban Fernando Alonso még a Renault istálló pilótájaként tudott nyerni, idén viszont már a McLaren-Mercedesszel küzdhet a sikerért. A címvédőnek minden egyes pontra nagy szüksége van, hiszen jelenleg újonc csapattársa megelőzi őt.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi két futamon Lewis Hamilton mindig jobb helyen ért célba, mint csapattársa, Fernando Alonso. A spanyolt emiatt sokan kritizálták, ám a jelenlegi vb-második ezzel nem foglalkozik, csak a hétvégi futamra koncentrál.

"Monaco azon versenyek közé tartozik, ahol mindenáron győzni akarsz"- nyilatkozta Alonso a hétvégi futam előtt. "Fantasztikus érzés volt tavaly nyerni, ezt idén is megismételném. Igaz, a legutóbbi két versenyem nem sikerült éppen a legjobban, de értékes pontokat szereztem és azóta az autót is továbbfejlesztettük."

"Monacóban egész idő alatt nagyon kell koncentrálnod, hiszen végig a határon kell autózni. A hibák itt gyorsabban megtörténnek, hiszen a pálya roppant keskeny és a palánkok nagyon közel vannak"- folytatta a kétszeres világbajnok spanyol.

"Ezért itt mindenképpen más stílusban kell vezetned, ugyanis a kanyarok előtt nem fékezhetsz annyira agresszíven, mint máshol. A kanyarokból való kigyorsítások viszont szintén nagyon fontosak, ezért általában az első tengely más beállításokat kap. Így lehet összeszedni azokat az ezredmásodperceket, melyek itt Monacóban döntőek lehetnek"- fejezte be Alonso.

Martin Whitmarsh, a McLaren-Mercedes ügyvezető igazgatója is elégedett az eddig látottakkal és bizakodva várja a hétvégi futamot: "Nagyon örömteli úgy érkezni Monacóba, hogy vezetünk a konstruktőrök közt, a pilóták rangsorában pedig versenyzőink birtokolják az első két pozíciót. Eddig teljesítettük az elvárásokat, de még nem engedhetünk ki."

"A tesztcsapat a múlt héten Franciaországban gyakorolt, és maximálisan felkészült az előttünk álló versenyekre. Amellett, hogy tesztelték a Bridgestone abroncsait, az aerodinamikát és az MP4-22-es mechanikáját is sikerült továbbfejleszteniük. A tesztek pozitív eredményt hoztak, már alig várjuk, hogy a pályán is megmutassuk magunkat"- fejezte be a McLaren első embere.