Monacói múltjukból merítenek erőt a Toyota pilótái

Vágólapra másolva!
A jelek szerint az idei évben tovább folytatódik a Toyota vesszőfutása, pedig a japán márka még mindig pénzt nem sajnálva küzd a sikerekért a Forma-1-ben. A lomhának tűnő 2007-es modellel azonban a Monacóban korábban már szép eredményeket elérő pilóták is jól szerepelhetnek jövő hétvégén.
Vágólapra másolva!

Ralf Schumacher, a Toyota csapat pilótája számára nem úgy kezdődött a 2007-es szezon, ahogy azt a felkészülési időszakban eltervezte. A német négy futam alatt mindössze egyetlen pontot szerzett és minden vágya, hogy a spanyolországi lehangoló teljesítményét Monacóban feledtetni tudja.

Barcelonában az időmérő edzés első szakaszában kiesett, szemben utolsó körbe jutott csapattársával, majd a verseny 44. körében, a tizenharmadik pozícióból kiállni kényszerült, "köszönhetően" az első körben, Alexander Wurzzal történt ütközésének. Ráadásul az utóbbi időben a kritikusok legfőbb célpontja is Ralf lett, aki ezek után érthető módon szeretne visszatérni a legjobbak közé.

"Spanyolország csalódást jelentő hétvége volt számomra, ezért nyilvánvaló, hogy Monacóban nagy előrelépést várok"- nyilatkozta a német. "Az autónk javult, még akkor is, ha ez nem látszódott sem a kvalifikáción, sem a versenyen elért eredményemen. Van még mit tennünk, de keményen fogunk hajtani a jobb szereplésért Monacóban."

A törpeállam pályája minden évben különleges izgalmakat tartogat, mivel a versenypályát közúton alakítják ki a szervezők, amin a versenyzőknek nem sok esélyük van előzésre, így valójában minden a rajtsorrenden múlik. Nem véletlenül hangsúlyozza Ralf Schumacher is a kvalifikáció jelentőségét.

"Monaco szűk utcáin, a rendkívül közel lévő korlátok között vezetni mindig óriási kihívás. Fizikailag és szellemileg egyaránt kemény a verseny, mert még a legcsekélyebb hibát sem engedheted meg magadnak, előzni pedig szinte lehetetlen, ezért a kvalifikáció nagyon fontos lesz"- hangoztatta a 31 éves sofőr.

A német pilótának egyébiránt kellemes emlékei vannak a hercegségből, azonban ez aligha lesz elég a jó szerepléshez. Mindenesetre a Toyota versenyzője bizakodó.

"A pole pozicióról jó emlékeim vannak Monacóban, ezért az elsődleges célunk, hogy a lehető legelőkelőbb helyre kerüljünk az időmérőt követően, ami növelné esélyeinket egy erős eredmény elérésére. A célom az, hogy ismét pontokat gyűjtsek, amire jó esélyünk van"- fejezte be Schumacher, aki 2003-ban, még a Williams-BMW-vel tudott az első helyről rajtolni.

A Toyota istálló másik versenyzője, Jarno Trulli csapattársához hasonló véleménnyel van a jövő hétvégi versenyről. Trullit, aki 2004-ben még a Renault pilótájaként megnyerte a Monacói Nagydíjat, ebben az évben szintén kerülik az igazán jó eredmények. Barcelonában ugyan fölényesen megverte csapattársát az időmérőn, ám a vasárnapi futam az olasz számára is csalódást okozott.

"Nagyon várom Monacót, mert ez az egyik legjobb versenyhétvége az évben és én mindig jól szerepelek ott"- mondta magabiztosan Trulli. "Természetesen a 2004-es monacói rajt-cél győzelmem az egyik legboldogabb emlékem a Forma-1-ben, de több jó teljesítményem is volt ott. Optimista vagyok a tekintetben, hogy ezúttal is jól szerepelhetünk, és magunk mögött hagyhatjuk végre a Spanyolországban történteket"- tette még hozzá az olasz.

A Toyotának szüksége is van a jó eredményekre, hiszen a konstruktőri versenyben jelenleg holtversenyben 5 ponttal az ötödik helyen áll a Toyota motort használó Williams csapattal.