Massa a mesterhármasra hajt Monacóban

Vágólapra másolva!
Azok után, hogy Felipe Massa tavaly megnyerte hazai versenyét, a szezonzáró Brazil Nagydíjat, idén újabb értékes trófeát gyűjtene be, a soron következő nagydíjról, a monacóiról is a győztesnek járó díjjal távozna.  
Vágólapra másolva!

Az idei szezon négy futamából a két utolsó Massa győzelmét hozta, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a brazil az összetett verseny élére álljon. Ebben a rangsorban ugyanis Lewis Hamilton három ponttal megelőzi a harmadik helyezett Massát.

Ez azonban könnyen változhat már a jövő hétvégén is, hiszen a Ferrari braziljának minden vágya, hogy a klasszikus monacói pályán is elsőként haladhasson át a célvonalon, ez pedig előrelépést jelenthetne számára összetettben is.

"Monaco mindig olyan különleges". Nyilatkozta a kedden és szerdán Le Castellet-ben tesztelő Massa. "Ha ott nyerni tudsz, akkor különleges győzelmet aratsz, de ez eddig nekem még nem sikerült. Most hamarosan lehetőségem lesz ennek pótlására, de Monacóban nagyon könnyen ki is lehet esni."

Massát az is motiválja, hogy ha a következő hétvégén nyerni tudna, akkor mesterhármast érhetne el, hiszen a Bahreinben és Spanyolországban is őt intették le elsőként: "Ez csodálatos és óriási ajándék lenne a számomra."

A tavalyi versenyről viszont nincsenek túl jó emlékei: "Az időmérőn ütköztem, amikor gyors körön voltam"- emlékezett vissza a brazil, aki így az utolsó előtti helyről rajtolhatott és végül kilencedik lett. "Most mindent bele kell adnunk. Egyébként azok a versenyek, amik tavaly rosszul sikerültek, idén eddig jól sültek el. Most az autónk is versenyképes, és én is javultam azóta."

"Motivált vagyok és nagyon keményen dolgozom a jó eredményért"- folytatta Massa, aki szívesen az élre állna a világbajnoki pontversenyben is. "Eddig minden jól alakult számunkra, de még csak négy futamon vagyunk túl. Újabb négy-öt verseny alatt teljesen megváltozhat az eddig kialakult kép. Lehet, hogy minden a mi ízlésünk szerint alakul, de lehet, hogy nem."

"Éppen ezért egy percre sem dőlhetünk hátra, versenyről versenyre keményen kell küzdenünk, és a lehető legtöbb győzelmet be kell söpörnünk. Jó csapat áll mögöttem és az autóm is remek. Minden egyes napon nagyon komolyan a munkánkra kell koncentráltunk"- fejezte be elszántan Massa.