Raikkönen még nem aggódik a világbajnokság állása miatt

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen nem tudta befejezni a hétvégi Spanyol Nagydíjat, és emiatt a pontversenyben is visszaesett a negyedik helyre.
Vágólapra másolva!

A Ferrari finn pilótája azonban egyelőre mit sem törődik a jelenlegi állással.

A vasárnapi futamon Raikkönen a harmadik helyen autózott, amikor Ferrarija hirtelen lelassult. A finn így be sem tudta fejezni a versenyt, a bokszba kellett hajtania.

A Spanyol Nagydíj előtt Raikkönennek Hamiltonhoz és Alonsóhoz hasonlóan 22 pontja volt, ám utóbbi kettő a hétvégén ellépett a ferraristól. Raikkönen jelenleg nyolc ponttal van lemaradva az élen álló Hamilton mögött.

A finn versenyző azonban nem fogja fel tragikusan a helyzetet: "Még tizenhárom nagydíj van hátra, és mindössze nyolc pont a lemaradásom. Természetesen én is jobb szeretnék a táblázat élén állni, de egyelőre nincs okom az aggodalomra. Ennek a hétvégéi kiesésnek a szezon végén érvényesülhet igazán a hatása."

"Nem vagyok az a típus, aki azon siránkozik, hogy mi történt, és ezt nem is most fogom elkezdeni. Ez a versenyzés része, és különben is, lehetetlen megváltoztatni azt, ami már megtörtént."

"A versenyből való kiesés a sportágunk legrosszabb része, pocsékul érzed magad utána. Az így elvesztett pontokat pedig már nem lehet visszaszerezni"- sajnálkozott Raikkönen, aki azért hozzátette, hogy kettős Ferrari győzelem születhetett volna a hétvégén.

"A harmadik helyen haladtam, és úgy gondolom, hogy a taktikánknak köszönhetően elkaphattam volna Hamiltont. De sajnos már nem fog kiderülni, hogy milyen eredményt érhettem volna el."

Raikkönen azok után, hogy a kilencedik körben befejezte a versenyt, viharos gyorsasággal távozott is. Mint elmondta nyomós oka volt erre, de a Ferrari vezetősége hozzájárult idő előtti távozásához: "A csapat elengedett, így korábban indulhattam haza, és pont jókor érkeztem, hiszen láthattam a Finnország-Kanada hoki világbajnoki döntőt. De sajnos kikaptunk, így nem volt túl jó napom."