Massa nem érti, miért nem ő vezet a pontversenyben

Vágólapra másolva!
Az idei év legkiemelkedőbb teljesítményével eddig Felipe Massa rukkolt elő, hiszen a brazil négy futam alatt három első rajtkockát és két győzelmet tudhat magáénak.
Vágólapra másolva!

Ezek után nem véletlen, ha a legtöbb szakértő őt tartja az idei sorozat legnagyobb esélyesének.

Massa remeklése ellenére is csak a harmadik helyen áll a pontokat összesítő táblázaton, hiszen az éllovas Hamilton mellett Fernando Alonso is megelőzi a ferraris pilótát, igaz a McLaren duójának előnye mindössze három illetve egy pont.

Pedig az idei második futam után sokat kritizálták a fiatal brazilt. Massa Malajziában az élről indult, ám nem bírt Hamiltonnal és csak ötödikként intették le. A hétvégén Spanyolországban azonban megmutatta, hogy tud ő nagyon összeszedetten és harciasan versenyezni, erről a legtöbbet Fernando Alonso mesélhetne.

"Nagy csatát vívtunk az első kanyarban Fernandóval, de ez is mutatja, hogy nem riadok vissza egy kis agresszivitástól sem"- elevenítette fel a hétvégén történteket Massa. "Tisztában vagyok vele, hogy nagyon kemény a konkurencia, de én is tudok kemény lenni. Tanultam a Malajziában elkövetett hibámból."

"Ugyanakkor kissé furcsa, hogy három pole pozícióval és két győzelemmel nem én vezetem a világbajnoki pontversenyt, és csak a harmadik vagyok"- kritizálta a brazil a jelenleg érvényben lévő pontozási rendszert.

"Ez a pozíció persze megmutatja, hogy jó irányba haladunk, de azt is jelzi, hogy még rengeteget kell dolgoznunk. Enyém a legtöbb első rajtkocka és a legtöbb győzelem is ebben a szezonban, de továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk, és keményen kell tovább dolgoznunk, mert az egész évad nagyon-nagyon szoros lesz."

"Az időmérőkön általában nagyon kicsi a különbség köztünk és a McLarenek közt. A versenyen viszont a beállításainknak köszönhetően előnybe tudunk kerülni velük szemben, de továbbra is fejlesztenünk kell az autót, egy pillanatra sem állhatunk le."

A világbajnoki címért folytatott versenyben jelenleg jókora meglepetésre az idény egyik újonca, Lewis Hamilton van a legkedvezőbb helyzetben. Massa például veszélyesebbnek tartja a fiatal britet, mint a kétszeres világbajnok Alonsót.

"Hamilton nagyon erős, egy pillanatra sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ha továbbra is így folytatja, akkor sokkal veszélyesebb lesz, mint Alonso. Szóval az egyik szememet mindenképpen rajta kell tartanom, hiszen nagy veszélyt jelenthet."