A Renault-nál úgy vélik, Hamilton összeroppantja Alonsót

Vágólapra másolva!
Sokan úgy gondolják, főleg az Alonso-pártiak, hogy a kétszeres világbajnok nem fog megtörni amiatt, hogy csapattársa, az újonc Lewis Hamilton egyelőre jobban teljesít nála. A címvédő korábbi csapatánál, a Renault-nál azonban más véleményen vannak.
Vágólapra másolva!

A francia istálló menedzsere, Steve Nielsen például épp az ellenkezőjét állítja, és úgy véli, Hamilton bombaformája elbizonytalanítja majd Alonsót.

Nielsen szerint Alonso teljesítményét a Renault-nál eltöltött négy éve alatt is befolyásolta a csapattársak gyorsasága: "Karrierje során általában mindig jobb volt csapattársainál. Most viszont itt ez a srác, aki legalább annyira gyors, mint Fernando."

"Ezek után biztos vagyok benne, hogy Alonso felteszi magának a kérdést, hogy valóban jobb és gyorsabb-e, mint a csapattárs. Ez pedig bőven elég ahhoz, hogy visszaessen az önbizalma. Azokban a ritka pillanatokban, amikor a márkatársa megverte őt, Fernando őrült nyomás alá került. Jelenleg is ez a helyzet"- vélekedett Nielsen.

A Renault műszaki vezetőjét, Pat Symonds-ot is lenyűgözte Hamilton legutóbbi két futamon nyújtott teljesítménye: "Aki azt állítja, előre tudta, hogy Lewis így fog kezdeni, az bizonyára nagyon bátor, de nem mond igazat. Szerintem a szereplése mindenki számára nagy meglepetés."

"Persze biztosak voltunk benne, hogy nagyon jó a srác, hiszen láttuk őt a GP2-ben is és Ron Dennis nagyon bízott benne. Most megmutatja, hogy miért."