Az utolsó helyek ellenére fejlődik a Spyker

Vágólapra másolva!
A Spyker istálló idei eredményeit elnézve kevesen gondolnánk, hogy a kiscsapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne elégedett embernek vallja magát.
Vágólapra másolva!

A hétvégi Spanyol Nagydíjat mindkét narancssárga autó két körös hátránnyal fejezte be az idei második futamgyőzelmét begyűjtő Felipe Massa mögött, ám Gascoyne mégis pozitívan nyilatkozott versenyzői sebességéről.

Az újonc Adrian Sutil úgy lett tizenharmadik, hogy a második bokszkiállása a tervezettnél hosszabbra nyúlt, hiszen autója lefulladt, és újra kellett indítani azt.

A német csapattársa, Christijan Albers az utolsó helyet kaparintotta meg, a holland 14. lett, őt elsősorban az hátráltatta, hogy egy ízben nem volt túl előzékeny egy lekörözésénél, és a kék zászló figyelmen kívül hagyásáért áthajtásos büntetéssel sújtották.

A két Spyker idén eddig ha célba ért, az utolsó helyekről nem tudott elmozdulni. Sutil 13. helye azért az idei legjobb eredménye a csapatnak mert Barcelonában sokan kiestek a leintésig. Mike Gascoyne mégis úgy látja, fejlődött a gárda a legutóbbi versenyhez képest.

"Nagy fegyvertény számunkra, hogy ismét mindkét autónk célba ért"- kezdte a műszaki vezető. "Valójában problémamentes futamunk volt, igaz a bokszkiállások során mindkét autó lefulladt és Christijan még büntetést kapott. Ha Adrian motorja nem rakoncátlankodik, elcsíphette volna Buttont."

"Összességében véve azonban azt kell mondanom, hogy az autók sebessége lényegesen jobb volt, mint az előző versenyeken és ezúttal a magbízhatósággal sem volt probléma. Most arra kell koncentrálnunk, hogy a jelenlegi csomagot továbbfejlesszük és olyan újításokat találjunk, amivel tovább gyorsulhatunk"- fejezte be a nyárra várt új autó tervezésével is megbízott Gascoyne.