A vb-éllovast megszorítani sem tudták a Paul Ricardon

Vágólapra másolva!
A francia Paul Ricard pályán ma kezdték meg a csapatok a két hét múlva esedékes monacói nagydíjra való felkészülést. Az első napon a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton óriási fölénnyel utasította maga mögé a többieket.
Vágólapra másolva!

Mindössze két nap telt el a hétvégi Spanyol Nagydíj óta, ám a Forma-1 mezőnye máris munkába állt a dél-franciaországi Le Castellet-ben, ahol több különböző nyomvonalat is kialakíthatnak a pályán, remek felkészülést biztosítva ezzel a következő futamokra. A teszt egészen péntekig tart.

Az első napon a mezőny egy 3,551 kilométer hosszú pályán körözött, a következő, a monacói versenyre készülve. Lewis Hamilton világbajnoki éllovashoz méltó produkcióval rukkolt elő, hiszen a fiatal brit bő 1,2 másodpercet vert a második legjobb időt autózó Ralf Schumacherre. Hamilton 1:05.699-es köre ugyanakkor új pályarekordot is eredményezett.

A katasztrofális hétvége után második helyével a Toyotának némi gyógyírt hozó Schumachert a Renault tesztpilótája, Nelson Piquet Junior tudta legjobban megközelíteni. A hétvégi futam győztesét Felipe Massát Mark Webber és Nico Rosberg is megelőzte, a brazilnak így csak a hatodik hely jutott.

Piquet mellett jócskán szerepeltek a mai napon más csapatok tesztpilótái is. Christian Klien a hetedik helyet szerezte meg Hondájával és maga mögé utasította többek közt a GP2 hétvégi futamának győztesét, a BMW-s Timo Glockot is.

A német mögött a kilencedik legjobb időt, az első Forma-1-es pontjait a hétvégén megszerző Super Aguri újdonsült tesztpilótája, James Rossiter szerezte meg. Az angol sofőr 129 kört teljesített, aminél többet ma senki sem produkált.

A tizedik helyet Scott Speed szerezte meg Toro Rossójával, aki szerdán ideiglenesen (sokak szerint hamarosan végleg is) a ChampsCaros Sébastien Bourdais-nak adja majd át a volánt.
A mai nap utolsó pozícióját az idei futamokhoz hasonlóan Fairuz Fauzy-val a kormánynál a Spyker istálló szerezte meg.