Szabályos a McLaren formabontó első szárnya

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes a Spanyol Nagydíjon új első légterelővel jelent meg, aminek szabályosságát többen is megkérdőjelezték. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonban megvizsgálta az alkatrészt, és engedélyezte annak használatát.
Vágólapra másolva!

Az ezüstnyilak először a két héttel ezelőtti barcelonai teszteken használták azt az új első légterelőt, melynek felső szárnya átívelt az orrkúp felett.

A belsőkamerás felvételeken egyesek látni vélték, hogy a McLarenek újonnan felszerelt légterelője nagy sebességénél elmozdul, tehát flexibilis.

Az ilyen elemek alkalmazása viszont tiltott a száguldó cirkuszban, éppen emiatt fejezték ki többen is nemtetszésüket. A FIA technikusai azonban bevizsgálták a szokatlan első légterelőt, és teljes mértékben szabályosnak találták azt.

A McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh elmondta, hogy egy percig sem kételkedett abban, hogy a légterelő nem legális: "Bárki, aki kisétál a pálya mellé, vagy akár megnézi a lassított felvételeket, jól láthatja, hogy az első szárny mennyire stabil, és soha nem is gondoltuk, hogy ebből probléma lesz"- mondta Whitmarsh.