Rekordokat döntött a Spanyol Nagydíj

Vágólapra másolva!
A Spanyolországban Fernando Alonsót körülvevő óriási rajongásnak köszönhetően a hétvégi Spanyol Nagydíj szervezői már hetekkel ezelőtt bejelentették, hogy az összes jegy elkelt. A barcelonai futam ennek megfelelően rekordot is döntött.
Vágólapra másolva!

A Spanyol Nagydíjnak otthont adó Circuit de Catalunyára a hétvégén összesen 355.700 szurkoló zarándokolt ki.

A legnagyobb érdeklődéssel várt esemény magától értetődő módon maga a futam volt, összesen 140.700 sportrajongó foglalt helyet a lelátókon. A spanyolok azonban már a csütörtöki nap folyamán is rengetegen, egészen pontosan huszonnyolcezren mentek ki a pályára, ekkor a bokszutcában sétálhattak az érdeklődők.

Pénteken már megközelítőleg 67.000 fő verődött össze, szombaton pedig még erre is rá tudtak fejelni a hispánok, az első rajtkockáért folytatott küzdelmet 120.000-es szurkolótábor figyelte a helyszínen.

Ez azt jelenti, hogy a négy nap alatt összesen 355.700 érdeklődő fordult meg a Barcelona melletti ringen, ez pedig nem csak a Spanyol Nagydíj történetében rekordszám, de Spanyolországban korábban még egyetlen motorsport rendezvényen sem jött össze ekkor tömeg.

Ezek után nem csoda, ha a versenyt megelőzően már bejelentették, hogy a katalán pálya egészen 2016-ig meghosszabbította szerződését a száguldó cirkusszal. A jövő évi futamra egyébként már most megkezdték a jegyek árusítását.