Nagy az öröm a Super Agurinál a történelmi pontocska után

Vágólapra másolva!
A hétvégi Spanyol Nagydíjon több jó teljesítmény is született, mindenképpen ezek közé tartozik Takuma Szatóé, aki vasárnap megszerezte a Super Aguri második éve íródó történetének első világbajnoki pontját.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évben még rendre a mezőny végén autózó kiscsapat idén nagyot lépett előre. A két pilóta, Anthony Davidson és a fentebb már említett Szato az idei első három futamon már többször is hajtott a pontszerző helyek környékén, ám a top8-as eredmény eddig elmaradt.

Vasárnap viszont Szato révén megszületett az első Aguris világbajnoki pont is. A japán pilóta sikeréhez persze kellett az is, hogy a Renault csapatát az üzemanyagtöltő automatika megtréfálja, hiszen a végül 1,2 másodperces hátránnyal Szato mögött kilencedikként célba érő Fisichellának háromszor kellett a bokszba hajtania.

"Csodálatos volt ez a hétvége"- kezdte futam utáni összefoglalóját Takuma Szato. "A csapat fantasztikus munkát végzett. Egy teljes szezon és négy futam után valóban kemény csatában, egy Renault előtt világbajnoki pontot szereztünk, ez egyszerűen csodálatos!"

"Nem vártam ezt az eredményt, de nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit a csapat Leafieldben és a Hondánál Tochigiben elvégzett. De köszönettel tartozom a szponzoroknak, a szurkolóknak, a családomnak és mindenkinek, aki támogatott bennünket"- folytatta a japán pilóta.

"Nem tudom leírni, hogy mennyire boldog vagyok. Számunkra ez az egy pont sokkal többet jelent, mint bárki más számára, fantasztikus eredményt értünk el. Nagy csatát vívtam Fisichellával, de sikerült őt magam mögött tartani"- fejezte be Szato.

Anthony Davidson Barcelonában csak tizenegyedik lett, igaz számára ez volt pályafutása legjobb eredménye. A 28 éves pilóta mégis Szato sikeréről beszélt: "Nagyszerű eredményt értünk el, hiszen megszereztük első vb-pontunkat. Ezért dolgozunk és tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ezt elérni. Szívesen megismételnénk ezt az eredményt legközelebb is"- tett hozzá Davidson.

Természetesen a csapatfőnökkel, Aguri Szuzukival is madarat lehetett volna fogatni. "Tökéletes munkát végzett ma a csapat. Noha szerencsénk is volt, de a pilótáink végig tartani tudták jó pozíciójukat. Nagyon fontos számunkra ez az első világbajnoki pont."

A másodéves csapat ezzel az egy pontjával felugrott a konstruktőrök versenyében a nyolcadik helyre, és megelőzte az egyelőre "nullás" gyári Hondát (!), a Spykert és a Toro Rossót is.