A spanyolok csak Alonsóért szoríthatnak

Vágólapra másolva!
Immáron biztos az, amit eddig csak sejteni lehetett: a hétvégi Spanyol Nagydíjon a hazai drukkerek a világbajnoki címvédő, és a futamgyőzelemre is eséllyel pályázó Fernando Alonsón kívül nem láthatnak másik spanyol pilótát körözni.
Vágólapra másolva!

A Spyker csapat tesztpilótája, a spanyol Adrian Valles bízott benne, hogy a pénteki szabadedzéseken hazai közönsége előtt is megmutathatja magát, ám terve kútba esett.

A mezőny legfiatalabb tesztpilótája - júniusban lesz 21 éves - nem rendelkezik szuperlicenccel, és bár Valles a múlt héten teljesítette az okmánykiadásához szükséges 300 tesztkilométert, mégsem kapta meg azt.

Ez pedig azt jelenti, hogy csapata, a Spyker ha akarna sem tudna számára vezetési lehetőséget biztosítani az idény negyedik versenyének pénteki tréningjein.

Mindennek oka, hogy a holland csapat vezetősége túl későn fordult a licenckérelemmel a FIA illetékeseihez: "Mindenáron vezetni akartam honfitársaim előtt, de a kérelmet túl későn nyújtottuk be"- nyilatkozta csalódottan Valles. "Ennek ellenére is elégedett vagyok, mert a csapat azt mondta, hogy jó munkát végeztem, és majd egy másik versenyhétvégén minden bizonnyal lehetőséget kapok."

Ez egyben azt jelenti, hogy a spanyol rajongók holnaptól egyedül Fernando Alonsóért szoríthatnak, hiszen Valles mellett a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa is csak néző lehet a hétvégén.