Trulli 2005-öt emlegeti

Vágólapra másolva!
A Toyota idén ugyan mindhárom futamon pontot szerzett, de túl sok örömre nincs oka a japán csapatnak. A hétvégi Spanyol Nagydíj előtt Jarno Trulli mégis bizakodó, az olasz szerint csapata javított teljesítményén az elmúlt egy hónapban.
Vágólapra másolva!

A Forma-1-be évekkel ezelőtt nagy reményekkel érkező Toyotának a japánok tervei szerint már a győzelmekért kellene harcolnia. Trulliék ettől egyelőre elég messze vannak, de a rutinos versenyző a múlt heti tesztek után bizakodva várja a vasárnapi megmérettetést.

Trulli legutóbb Bahreinben és előtte Malajziában is hetedik lett és ezzel immáron négypontos a bajnokságban. Az olasz legalább ilyen teljesítményt vár magától Barcelonában is.

"Bahreinben remek versenyt futottam, ezért Spanyolországba is jó hangulatban érkeztem"- nyilatkozta Trulli. "Nehéz verseny volt a legutóbbi, de elégedett vagyok az ott elért hetedik helyemmel."

"De már ott is látszódott, hogy fejlesztenünk kell, ha nem akarunk nagyon lemaradni. Most a hétvégén már egy továbbfejlesztett autóval állunk rajthoz, ami a teszteredmények alapján lehetővé teszi számunkra, hogy előrébb lépjünk."

"A Barcelonában eltöltött néhány nap alatt arra törekedtünk, hogy megtaláljuk a versenybeállításokat"- folytatta az olasz. "Az utolsó dobogós helyezésemet éppen két évvel ezelőtt itt, Barcelonában ünnepelhettem. Nem tudom, hogy most ezt meg tudjuk-e ismételni, de mindenképpen több pontra számítok, mint legutóbb"- fejezte be optimistán Trulli.

A Toyota főként az aerodinamikáját dolgozta át a TF107-es modellnek, a csapat többek közt új motorháztetővel és új padlólemezzel érkezett a Spanyol Nagydíjra.