Mi hiányzik Kiminek Maranellóban?

Vágólapra másolva!
Ismét utcán az AFM, Magyarország autósport magazinjának legfrissebb száma, amely többek között a problémaokozó Lewis Hamiltonról, az eldobható F1-es pilótákról és Kimi Raikkönen maranellói beilleszkedési gondjairól tudósít.
Vágólapra másolva!

A vásárlóit száz oldalnyi olvasnivalóval kényeztető magazin beszámol a Maláj és a Bahreini GP történéseiről, de beharangozza a két következő futamot, a Spanyol és a Monaco Nagydíjat is, sőt utánajár annak is, milyen is valódi luxuskörülmények között eltölteni egy hetet a hercegségben. Ha valaki netalán kedvet kap hozzá, utazási tanácsokkal is szolgál a lap: pontosan leírja, mit kell tenni, ha egy motorsport-rajongó könnyen és gyorsan szeretne eljutni Európa valamelyik nagy versenyhelyszínére.

Az AFM elemzést közöl a Honda kontra Super Aguri eredménytelenségéről illetve sikereiről, bemutatja az egyáltalán nem hétköznapi tulajdonságokkal rendelkező Adrian Sutilt, de egy képgalériából az is kiderül, ki milyen barátnővel vagy feleséggel töltötte a tengerentúli versenyek szüneteit.

A technika szerelmesei megismerkedhetnek a lengéscsillapító legfontosabb tulajdonságaival, az F1-es logisztika csodálói pedig elmerülhetnek abban a témában, milyen szervezést igényel két európai verseny között a BMW csapatának költözködése.

Kovalainen várakozáson aluli idénynyitása kapcsán az AFM arról is ír, hogy a csapatvezetők legokockaként cserélgetik a pilótákat, ha például egy rosszabb sorozatot fognak ki, akár örökre is búcsút inthetnek az F1-nek, hiszen számtalan fiatal pályázik a helyükre.

Az újság talán legérdekesebb összeállítása az olasz Autosprinttől érkezett: ebben összegyűjtötték a talján zsurnaliszták, mi minden hiányozhat Kimi Raikkönennek Maranellóban...

A közelgő Magyar Nagydíj apropóján szó esik az egyik legkülönlegesebb betétfutamról, az itthon újdonságnak számító történelmi autók versenyéről, a virtuális autózás szerelmeseinek pedig egy összeállítást készített a lap az Xbox, a Playstation és a Nintendo Wii nyújtotta lehetőségekről.

A ralirovat világbajnoki szekciója ezúttal Petter Solberget mutatja be, aki új Subarujáról is ejt néhány szót, de nem maradnak érdekességek nélkül a WTCC és a DTM rajongói sem, hiszen mindkét széria történéseiről precíz tudósítás olvasható. Az Autósport és Formula Magazin fotósai és újságírói a hazai bajnokság miskolci futamán is ott voltak, ahol Benik Balázs győzelméről, Spici "feltámadásáról" és Turi Tamás hibáiról született beszámoló. A WRC-k országa című cikk elmagyarázza, miért is fut itthon ennyi csúcskategóriás autó, akik pedig nem csak nézni szeretnék, hanem ki is próbálnának két komoly négykerékhajtású kocsit, a "Versenyélmény padlógázon" című írást ajánljuk.

A lap a gyorsasági bajnokság első futama előtt az induló Seat Leon Szuperkupa háza táján is szétnézett, és alaposan kifaggatta a széria vezető szerelőjét, miért is nevezik az első valódi versenyautónak a spanyol szörnyeteget.

Az AFM-ből most sem hiányozhatnak Dávid Sándor és Frankl András jegyzetei: előbbi a Hamilton hirtelen berobbanása kapcsán felmerülő problémákat boncolgatja, utóbbi a Honda környezetvédelmi imázsa körül elmélkedik.

A lap az utcai árusoknál már keddtől megvásárolható, de ezúttal az előfizetők még jobban járnak, hiszen aki egy évre megrendeli a kiadványt, az egy táskát kap ajándékba.