A Bridgestone-nak jól jön a barcelonai átépítés

Vágólapra másolva!
A hétvégén sorra kerülő Spanyol Nagydíjon a Bridgestone abroncsainak is kulcsszerep jut majd, hiszen a barcelonai aszfaltcsík régóta nagy "gumifaló". A Forma-1 egyedüli gumibeszállítójának főmérnöke, Kees van der Grint szerint rajtuk semmi sem múlhat.
Vágólapra másolva!

Az idén emellett, hogy minden csapat a Bridgestone termékeit használja, mindenki ugyanazon két keveréket koptathatja egy versenyhétvégén.

"Azt már korábban is tapasztaltuk, hogy Barcelonában nagyon elhasználódnak és szemcsésednek a gumik, különösen igaz ez a bal első kerekekre"- beszélt a Circuit de Catalunya kihívásairól Kees van der Grint.

"Ez viszont nem jelenthet különösebb problémát, hiszen az idei konstrukcióink jó egyensúlyt biztosítanak autóknak"- folytatta a mérnök. "Ráadásul a pályát kicsit átépítették, az utolsó két kanyarban lényegesen kisebb lesz a sebesség, ami a mi szempontunkból annyit jelent, hogy a gumik kisebb mértékben lesznek igénybe véve, mint a korábbi években."

A mezőny már februárban és a múlt héten is tesztelt a barcelonai pályán, így rengeteg adat áll rendelkezésre a Bridgestone-nál is: "A legutóbbi tesztek során kiderült, hogy a közepes keverékek a versenyképesebbek. De nem szabad elfelejtenünk, hogy az aszfalthőmérséklet februárban és a múlt héten is nagyon alacsony volt. Ráadásul esett is, így optimális körülményekről nem beszélhetünk."

"Ha a hétvégén meleg lesz, akkor a keményebb abroncsoknak is kulcsszerep juthat"- boncolgatta a lehetőségeket a holland szakember. "A múlt héten a csapatoknak alkalmuk volt kipróbálni esőgumijainkat is, amik szintén jól vizsgáztak"- fejezte be Kees van der Grint.