A Super Aguri beleszólna a pontokért zajló csatába

Vágólapra másolva!
A jelenlegi mezőny egyik legkisebb költségvetéséből dolgozó csapata a Super Aguri, amely második évét tapossa a legjobbak közt. Az istálló főmérnöke, Peter McCool azonban ennek ellenére is nagy terveket szövöget.
Vágólapra másolva!

A tavalyi sereghajtó, a Super Aguri kétségtelenül sokat fejlődött az elmúlt egy évben, és a japán gárda ezt a rohamos tendenciát folytatná a jövőben is.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen elkerültünk az utolsó helyről"- nyilatkozta McCool. "Az előző évhez képest sokat javultunk, Ausztráliában például az időmérő edzésen a legjobb tízbe kerültünk, amire korábban még nem volt példa. Ebből is látszik, hogy nem dolgozunk hiába."

A Forma-1-ben tavaly debütáló istálló első vb-pontjára hajt, és a főmérnök szerint ezt akár már a hétvégi Spanyol Nagydíjon elérhetik: "Erre az évre azt tűztük ki célul, hogy megszerezzük első pontunkat a száguldó cirkuszban. Nagyszerű lenne, ha ez már Barcelonában sikerülne."

"Kis költségvetésünk van, és ezért kis létszámú csapattal dolgozunk, de mindenki a maximumot nyújtja"- folytatta McCool. "Ezért vagyunk ott, ahol vagyunk, és nagyon bízom benne, hogy a szezon hátralévő részében még tovább tudunk fejlődni. Számomra a legfontosabb cél, hogy idén megszerezzük első pontunkat és a legjobb tízben végezzünk év végén."

A Super Agurinál nem csak beszélnek a fejlődésről, hanem tesznek is érte. A kiscsapata a múlt heti barcelonai teszten új váltót és új aerodinamikai csomagot tesztelt, melynek leglátványosabb része az új hátsószárny volt.

"Kár, hogy rossz volt az idő, mert így nem tudtuk teljesen belőni a beállításainkat. De így is bizakodva várom a hétvégi versenyt és nagyon bízom benne, hogy a sok munka a versenyen kamatozni fog"- fejezte be Peter McCool.